Açik Hava Yaz Oyunlari 'Karmakarisik' Adli Oyunla Devam Ediyor

Istanbul Devlet Tiyatrosunun sahneledigi oyun, 12, 13 ve 14 Agustos'ta Ankara'da seyirciyle bulusacak.

Devlet Tiyatrolarinin (DT) "Açik Hava Yaz Oyunlari" projesi kapsaminda, bu hafta Ankara'da "Karmakarisik" adli oyun sahnelenecek.

DT'den yapilan açiklamaya göre, Kovid-19 salgini sürecinde sanatsal faaliyetlerden yazin da yararlanilmasi için 3 Haziran'da hayata geçirilen proje devam ediyor.

Proje çerçevesinde bu hafta, Istanbul Devlet Tiyatrosunun sahneledigi "Karmakarisik" adli oyun, 12, 13 ve 14 Agustos günlerinde Macunköy Açik Hava Yaz Sahnesi'nde izlenebilecek.

Ray Cooney'in yazdigi, Haldun Dormen'in yönettigi oyunun dekor tasarimi Savas Çevirel, kostüm tasarimi Mihriban Oran, isik tasarimi Serhat Akin, dans düzeni Yesim Aliç tarafindan yapildi.

Oyunda, iktidarda olan bir partinin bakani ile rakip partinin sekreterinin, bir otel odasindaki kaçamaklari sirasinda odada bir ceset ile karsilasmalari, olaylarin küçücük bir yalan ile baslayarak giderek karmakarisik bir hal almasi anlatiliyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu da 19, 20 ve 21 Agustos günlerinde, "Cimri" adli oyun ile Açik Hava Yaz Oyunlari kapsaminda Ankara'da tiyatroseverlerle bulusacak.
Kaynak: AA