Van Büyüksehir Belediyesi Sel Bölgelerinde Çalisiyor

Van Büyüksehir Belediyesi; Baskale, Ercis, Çaldiran ve Özalp ilçelerinde dün ve bugün yasanan saganak yagis ve selin ardindan çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Içisleri Bakan Yardimcisi Muhterem Ince ile Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, incelemelerde bulunmak üzere Baskale’ye gitti.

Van Büyüksehir Belediyesi Sel Bölgelerinde Çalisiyor
Van’in 4 ilçesinde yasanan selin ardindan harekete geçen Büyüksehir Belediyesi, diger kurumlarla koordineli sekilde 7/24 çalisiyor. Yüzlerce araç ve personelle ile sel bölgesinde yürütülen çalismalar mesai mefhumu gözetmeksizin devam ediyor. Sel felaketinin ilk anindan itibaren Baskale ilçesi Esenyamaç ve Ogulveren, Ercis ilçesi Taskapi ve Gergili, Çaldiran ilçesi Osmanli ve Çubuklu mahalleleri ile Özalp’in Asagi Yorganli mahallelerinde Fen Isleri Daire Baskanligi ile Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri vatandasin yardimina kostu. Ekipler bir yandan vatandaslarin yaralarini sarmaya çalisilirken, bir yandan da hasar gören mahallerin alt yapilari onariliyor.

Yasanan sel felaketlerinde herhangi bir can kaybi yasanmazken, 4 ilçede Van Büyüksehir Belediyesinin yani sira Karayollari Bölge Müdürlügü, AFAD, UMKE, DSI ve ilçe belediyelerine bagli ekipler koordineli bir sekilde çalismalarini sürdürüyor. Sel felaketinin yasandigi bölgelerde hasar tespit çalismalari devam ederken, Içisleri Bakan Yardimcisi Muhterem Ince, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez de Baskale’de ki sel bölgesinde giderek incelemelerde bulunuyor.
Kaynak: İHA