TBMM Müsilaj Sorununu Arastirma Komisyonu, Tatilde De Çalisacak

TBMM Müsilaj Sorununu Arastirma Komisyonu Baskani ve AK Parti Istanbul Milletvekili Mustafa Demir, komisyonun, Meclis'in tatile girdigi dönemde de çalisacagini bildirdi.

Demir, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, bütün siyasi partilerin ortak önerisiyle basta Marmara Denizi olmak üzere, denizlerdeki müsilaj sorununun nedenlerinin arastirilarak gerekli önlemlerin belirlenmesi amaciyla Meclis Arastirmasi Komisyonu kuruldugunu hatirlatti.

Komisyonun çalismalarina basladigini belirten Demir, "Hedef, basta Marmara Denizi olmak üzere, denizlerde müsilaja sebep olan etkenlerin tespiti ve bunlarin önlenmesidir." diye konustu.

Bugün yapilan toplantida çalisma takviminin belirlendigini ifade eden Demir, üniversitelerdeki bilim insanlari, sivil toplum kuruluslari, yerel yönetimlerin dinlenerek komisyonca hazirlanacak raporun TBMM Baskanligina sunulacagini anlatti.

Demir, "Meclis tatile girdiginde, müsilajin önemi münasebetiyle aldigimiz karar dogrultusunda, komisyonumuz tatil yapmadan çalismalarina devam edecek. Çalismalarin bir kismini TBMM çatisi altinda gerçeklestirerek misafirlerimizi dinleyecegiz. Çalismalarimizin bir kisminda da sahada olacagiz." dedi.

Kaynak: AA