Sihke Caddesi'nde Yenileme Çalismalari Sürüyor

Van Büyüksehir Belediyesince ‘Prestij Cadde’ projeleri kapsaminda yenilenen 1,6 kilometrelik Sihke Caddesi’nde çalismalar sürüyor.

Sihke Caddesi'nde Yenileme Çalismalari Sürüyor
Van Büyüksehir Belediyesinin kentteki prestij cadde uygulamalari tüm hiziyla devam ediyor. Bu kapsamda yenilenen kentin en eski caddesi olan Sihke Caddesi’nde de çalismalar hizla ilerliyor. Bir seridi trafige kapatilan caddede bir yandan kaldirimlarin sökümü ve yeni kaldirim yapimi devam ederken, bir yandan da cadde asfalt serimi için hazir hale getiriliyor.

Besyol Kavsagi ile Semaver Kavsagi arasindaki yaklasik 1.6 kilometrelik alanda uygulanacak projede; asfalt, yaya yolu, bisiklet yolu, refüj, yagmur suyu drenaj hatti, dekoratif aydinlatmalar ve engelli yürüme bandi yer alirken, caddenin elektrik hatlari da yer altina alinacak. Yesil dokuya sahip olacak cadde projesinde peyzaj düzenlemesi ve otomatik sulama sisteminin yani sira cadde boyunca yol kenarina kestane ve akçaagaç, refüje ise mazi agaçlari dikimi yapilacak.

Caddedeki çalismalari takip eden Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldi. Cadde esnafinin çay ikramini da geri çevirmeyen Genel Sekreter Çelikel, esnafin sorun ve taleplerini dinledi. Genel Sekreter Yardimcisi Prof. Dr. Mucip Tapan ve ilgili daire baskanlarinin da eslik ettigi Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, bir süre caddeyi gezdikten sonra buradan ayrildi.
Kaynak: İHA