OMÜ Ilahiyat Fakültesi Bin Mezun Verdi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Ilahiyat Fakültesi’nde 5 yillik egitim hayatini tamamlayan bin ögrenci mezun oldu.

OMÜ Ilahiyat Fakültesi Bin Mezun Verdi
OMÜ Ilahiyat Fakültesi’nde mezuniyet heyecani yasandi. Örgün ve uzaktan egitim ile 5 yillik egitimlerini tamamlayan bin ögrenci için fakültenin Prof. Dr. Hasan Katipoglu Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Istiklal Marsi’nin okunmasi ve saygi durusunda bulunulmasi ile baslayan tören, Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti. Bölümlerini birincilik ile bitiren ögrencilere hediyeler verildi.

Tören, hediye takdiminin ardindan protokol konusmalari ile devam etti. Kep atma töreni öncesi konusan OMÜ Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Metin Yilmaz, “Toplam 4 bin ögrenciye sahibiz uzaktan egitim ve örgün egitimde. Finallerin bitmesiyle 400, toplamda bu yil itibariyla bin ögrenciyi fakültemizden mezun ediyoruz. Bugün göz aydinligi günümüz. Ne mutlu ki böyle bir fakültenin mensubu olanlara” dedi.



“Bir zamanlar hocalarin ve herkesin rütbeli askerler önünde egildigi salondayiz”

Daha önceki yillarda gerçeklestirilen mezuniyet törenlerine de deginen Dekan Yilmaz, sunlari söyledi:

“Çok zaman önce degil gösterdigim bu fotograf. Bu fakülte mezuniyet töreninde Samsun’un tüm askeri erkanin, bütün ahalinin hocalari yazili belgelerle burada hizaya çektigi, hiçbir hocanin bu toplantiya katilmama sansinin olmadigi ve herkesin o mevcut rütbeliler önünde egildigi ayni salondayiz. Dolayisiyla gelecek 5 yillarin, 10 yillarin yeniden süzgeçten geçirilmesi gerekiyor. Ben tarihçiyim. Tarihinizi unuttugunuz zaman geleceginize yön verme sansina sahip degilsiniz. Ilahiyat Fakültesi’nde çok degil müzik salonunda Kur’an derslerinde 10. Yil Marsi söyletildigi yillar. Belgeleri, bunlari biz hazirlamadik. Bunun tüm Türkiye’ye ‘Ne kadar çagdas bir ilahiyat fakültesi mezuniyeti yaptik’ diye postalarla gönderildigi günleri yasamistik. O günlerden bu günlere geldik. O acilardan bu günlere ulasilmasinda kimlerin emegi varsa Allah binlerce kez razi olsun. Rabb’im bir daha o kara günleri yasatmasin. Gençler, uyanik olacaksiniz.”

Tören konusmalarin ardindan mezuniyet belgelerinin dagitilmasi ve kep atma töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA