Ögrencilerin Ihtiyaçlari Için Saman Balyalarini Tasidilar

Edirne’de ilkokul müdürü ile 4 veli bir araya gelip, ögrencilerin ihtiyaçlari için saman balyasi tasidi.

Ögrencilerin Ihtiyaçlari Için Saman Balyalarini Tasidilar
Edirne’de ilkokul müdürü Ertan Çekiç ile 4 veli bir araya gelip, ögrencilerin ihtiyaçlarini karsilayabilmek ve okul eksikliklerini gidermek için saman balyasi tasidi. Velilerle birlikte iki günde 720 saman balyasi tasiyan Çekiç, elde ettikleri geliri okul aile birligine bagislayacaklarini söyledi.



Mithatpasa Ilkokulu Müdürü Ertan Çekiç, okulda ihtiyaç sahibi ögrencilere yardim etmek için hasat edilen tarlalarda saman balyasi tasima karari aldi. Kendisiyle birlikte 4 veliyi ikna eden Çekiç, iki gün boyunca 720 saman balyasi tasidi. Balya basina 2 liradan elde ettikleri toplam bin 440 liralik geliri okul aile birligine bagislayacaklarini belirterek, "Trakya’da balya döneminde ögrencilere biraz daha katki saglayabilmek, okul eksiklerini giderebilmek için degerli velilerimle ki bana göre dünyanin en degerli insanlari, alin teri ve emekle evlerine ekmek götüren insanlar. Onlarla beraber böyle bir proje hayata geçirelim istedik. Dün 360, bugün de 360 toplam 720 balyayi okulumuz için attik ve velilerimizle beraber bu alin teri balyalarin gelirini okul aile birligine bagisliyoruz" dedi.

Velilerden Firat Safak ise, "Hocamiza çok tesekkür ediyoruz. Hocamiz bize böyle bir sey teklif ettiginde hiç düsünmeden kabul ettik. Biz de destek olmak istedik. Biraz yorulduk ama gururla yaptik" diye konustu.

Velilerden Cihan Kumlu da, "40 derece sicaklikta saman atiyoruz su anda. Aldigimiz paralarin tamamini çocuklarin egitimi, ihtiyaçlari için bagislayacagiz. Hiç düsünmeden kabul ettik böyle bir projeyi. Gurur duyuyoruz yaptigimiz isten. Faydamiz oluyor en azindan. Insallah bu örnek olur" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA