Mus'ta Çocuklar, Bilim Senligi'nde Doyasiya Eglendi

Milli Egitim Bakanliginca baslatilan "Telafide Ben de Varim" programi kapsaminda Mus'ta düzenlenen Bilim Senligi'nde renkli görüntüler olustu.

Mus Türk Telekom Ilkokulu'nda düzenlenen programda, Bilim Senligi Koordinatörü Tugba Harmankaya, fildisi macunu deneyi yapti.

Senlige yogun katilim gösteren ögrenciler, burada yapilan diger deneyleri inceleyerek eglenceli vakit geçirdi.

Mus Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç, gazetecilere, Milli Egitim Bakanligi tarafindan hayata geçirilen program kapsaminda 2 Temmuz'dan 1 Eylül tarihine kadar bu etkinliklerin bütün illerde yapilacagini söyledi.

Türkiye genelinde yapilan etkinlik sayisina bakildiginda Mus'un yedinci sirada yer aldigini ve bundan dolayi son derece mutlu olduklarini dile getiren Kivanç, "Sayin Bakanimizin belirttigi gibi, amaç sadece bilmek olmamali, ayni zamanda çocuklarimiz bildiklerini yapabilmelidir. Tasarim beceri atölyelerimizin asil maksadi da bu. Burada bir açik hava atölyesini görmektesiniz. Ögrencilerimiz son derece mutlular. Çocuklar burada yapilan deneyleri gördükçe bilime olan duyarliliklari artmakta." ifadelerini kullandi.

Harmankaya da program kapsaminda Gaziantep'te 12 ilden gelen ögretmenlerle bulustuklarini, birbirinden eglenceli ve hareketli deneyleri ögrendiklerini anlatti.

Mus'a gelerek senlik havasinda ögrencilere deney yaptiklarini belirten Harmankaya, sunlari kaydetti:

"Ögrencilerimizin 'Telafide Ben de Varim' programinda eglenerek, ögrenerek geçirebilecekleri bir yaz hedefliyoruz. Program kapsaminda hazirlanan etkinlikler aslinda çocuklarin sosyal ve duyusal gelisimlerini desteklemek için özellikle seçilmis etkinlikler. Uzun zaman sonra okula gelen ögrenciler bu sekilde deneyler, eglenceli etkinlikler gördükten sonra inanilmaz mutlu oluyor. Zaten deneyleri her yaptigimizda çiglik çigliga havaya uçtuklarini görebiliyoruz. Ülkemizin gelecegi olan çocuklarimizi hep beraber bu yaz dönemi boyunca destekliyoruz."

Senlige katilan 8.sinif ögrencisi Ela Kaplan da çok eglendiklerine isaret ederek, "Birkaç merak ettigim kimyasal hakkinda bilgi edindim. Bu benim için çok eglenceliydi. Birkaç deney gözlemledim ve harikaydi. Yeni bilgiler ögrendigim için çok mutluyum." dedi.

Senlige, Young Guru Academy (YGA) gönüllüsü Zeynep Sare Abit ve Zeynep Yigit ile ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA