Kosova'da Türk Kültür Merkezi Insa Edilecek

Kosova’nin güneybatisindaki Prizren sehrinde, Kosova Bölgesel Kalkinma Bakanligi ile Prizren Belediyesi arasinda Türk Kültür Merkezi insasina yönelik anlasma imzalandi.

Prizren Belediyesinde düzenlenen törene, Kosova Bölgesel Kalkinma Bakani ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Baskani Fikrim Damka, Prizren Belediye Baskani Mütaher Haskuka, Kosova Meclisi Milletvekilleri Fidan Brina Jilta ve Enis Kervan’in yani sira diger yetkililer katildi.

Bakan Damka, gazetecilere yaptigi açiklamada, Türk Kültür Merkezi’nin faaliyete geçmesinin ardindan Prizren’de yasayan tüm topluluklara yönelik faaliyetler düzenlenecegini belirterek projenin Prizren’in çok kültürlü yapisinin gelismesine katki saglayacagina olan inancini dile getirdi.

Kosova’da yasayan Türk toplumunun uzun zamandir bekledigi bir projeyi baslatmaktan duydugu memnuniyeti ifade eden Damka, “Bakanlik olarak bu yil ve önümüzdeki yil bu projeye destek olacagimizin imzasini bugün atmis bulunmaktayiz. Inaniyorum ki en kisa zaman içerisinde bütün süreç tamamlanir ve en kisa zaman içerisinde bu projenin temelini atmis olacagiz.” dedi.

Haskuka ise kültür sehri olarak anilan Prizren’de açilacak Türk Kültür Merkezi'nin kültürel aktivitelerin gelismesine katki saglayacagini vurgulayarak "Prizren birçok toplulugun birlikte hosgörü içerisinde yasadigi bir sehir. Türk Kültür Merkezi haricinde birkaç hafta sonra Bosnak Kültür Merkezi'nin de açilisini yapacagiz ve bir anlamda Prizren Belediyesindeki kültürel kurumlar tamamlanmis olacak." ifadelerini kullandi.

Kosova Bölgesel Kalkinma Bakanligi ile Prizren Belediyesinin finanse edecegi Türk Kültür Merkezi’nin, yaklasik 1 milyon avroya mal olmasi bekleniyor.

Kaynak: AA