Istinaf Mahkemesinden Bosanma Asamasindaki Esini Silahla Yaralayan Saniga 6 Yil 8 Ay Hapis Cezasi

Esinin açtigi ates sonucu sag bacagi kesilen Arzu Y: 'Kaybettigim bacagimin bedeli bu muydu? Bosanma süreci devam ediyor. Beni daha ne kadar tehdit edebilir ki'

Antalya'da bosanma asamasindaki esini silahla yaralayarak bacaginin kesilmesine neden oldugu gerekçesiyle yargilanan sanik 6 yil 8 ay hapis cezasina çarptirildi.

Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesindeki durusmaya, tutuklu sanik H.Y, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglandi. Müsteki Arzu Y. ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

Söz verilen sanik H.Y, yasanan olaylardan pisman oldugunu söyledi.

Bosanma asamasindaki esinin çocuklarin velayetini istedigini, aralarinda tartisma çiktigini belirten H.Y, "Onlari görmemek için bosanma asamasinda avukat tuttum, sürekli beni rahatsiz ediyorlardi. Çok pismanim, keske bu duruma gelmesiydik." ifadesini kullandi.

Arzu Y. ise esinin kapisina sadece iki kez gittigini, son gittiginde olayin yasandigini aktardi.

Eve gittiginde esinin kapiyi açar açmaz ates ettigini anlatan Arzu Y, "Sadece 'Kim o' dedi. Ben de 'Benim' diye cevap verince herhangi bir sey söylemeden direkt benim ayagima sikti. Içeri girdi ve tekrar disariya çikip üzerimize ates açti. Sikayetçiyim, cezalandirilmasini istiyorum." dedi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, saniga "esi kasten öldürmeye tesebbüs"ten cezalandirilmasi istemiyle kamu davasi açilmis olsa da eylemin bir bütün halinde "ese karsi silahli yaralama" suçunu olusturduguna hükmetti.

Heyet, "suçun islenmesinde kullanilan araç, suçun islendigi zaman ve yer, meydana gelen zarar ve tehlikenin agirligi, failin kastinin agirligi, birden fazla nitelikli halin birlesmis olmasi" hususlarini da gözeterek saniga 2 yil 8 yil hapis cezasi verdi.

Eylemin silahla ve ese karsi islenmis olmasi nedeniyle verilen ceza önce 4 yila, "sanigin eylemi neticesinde katilanin organlarindan birinin islevini yitirilmesi" dolayisiyla da 12 yila yükseltildi.

Sanigin suçu "Katilandan gelen haksiz bir fiilin meydana getirdigi hiddet veya siddetli elemin etkisi altinda isledigi" gerekçesiyle hapis cezasi 8 yila indirildi.

Cezanin sanigin gelecegi üzerindeki olasi etkilerini göz önünde bulunduran heyet, H.Y'yi 6 yil 8 ay hapis cezasina çarptirdi.

Mahkeme heyeti, Arzu Y'nin yaninda bulunan arkadasi Y. B'yi "yaralama" suçundan da saniga 1 yil 3 ay hapis cezasi vererek hükmün açiklamasinin geriye birakilmasina karar verdi. Sanik, tahliye edildi.

Ugradigi silahli saldiri sonucu sag bacagi kesilen Arzu Y. gazetecilere, esinin mahkemede sürekli pisman oldugunu söyledigini, çocuklari üzerinden duygu sömürüsü yaptigini iddia etti.

Esinin tahliyesine karar verilmesinden üzüntü duydugunu aktaran Arzu Y, "Kaybettigim bacagimin bedeli bu muydu? Bosanma süreci devam ediyor. Beni daha ne kadar tehdit edebilir ki?" diye konustu.

Arzu Y, Kepez ilçesinde 9 Kasim 2019'da çocuklarinin velayeti konusunda görüsmeye gittigi bosanma asamasindaki esi H.Y'nin silahli saldirisina ugramis, Arzu Y. ve yanindaki Y.B. yaralanmisti. Antalya 5. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanan H.Y, 14 yil 6 ay hapis cezasina çarptirilmis, istinaf kanun yoluna basvurulmasi üzerine Bölge Adliye Mahkemesinde yeniden durusma yapilmasina karar verilmisti.

Kaynak: AA