Inekler Çalindi, Yavrulari Annesiz Kaldi

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde kimligi belirsiz kisi veya kisilerce çalinan ineklerin yavrulari annesiz kaldi, inek sahipleri aç kalan yavrulari biberonla doyurmaya çalisiyor.

Inekler Çalindi, Yavrulari Annesiz Kaldi
Hirsizlik olayi ilçeye bagli Güvercin Kirsal Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 3 gün önce sabah erken saatlerde bes aileye ait 23 inek otlatilmak amaciyla mahallenin ortak mera alanina birakildiktan bir süre sonra haber alinamadi. Mahalle sakinlerinin inekleri aramalari sonuç vermeyince olay yerine jandarma ekipleri çagrildi.

Ineklerin otlandigi bölgede ve çevre mahallelerde yapilan tüm aramalara ragmen bu süreye kadar, kaybolan ineklerden bir haber alinmazken, çalinan ineklerin yavrulari annesiz kaldi. Birçogu halen süt ile doyan yavrulari, inek sahipleri biberonlarla doyurmaya çalisiyor. Inekleri çalinan magdur aileler, yetkililerden hayvanlarinin bir an önce bulunmasini istiyor.

Inekler meraya salindiktan sonra ortadan kayboldu

Sürü içerisinde bes inegi bulunan ve hepsi çalinan Sidar Çelik, çok magdur durumda olduklarini belirterek, "3 gün önce her zaman ki gibi amcamin esi saat yedi siralarinda 5 aileye ait ineklerimizi meraya saldi. Meraya salinan inekler suan sikintili oldugumuz Avci Kirsal Mahallesi yakinlarina gitti ve orada ki merada otlamaya basladilar. Ögleden sonra mevcut sikintimizdan dolayi ineklerimizi getiremedik ve bir süre sonra inekler ortadan kayboldu. 3 gündür ineklerin yavrulari hepsi aç ve susuz bir sekilde, çünkü hepsi süte bagimli buzagilar.3 gündür biberonlarla süt vermeye çalisiyoruz, Siverek’ten, komsulardan süt temin etmeye çalisiyoruz ama nereye ve ne zaman kadar böyle devam edebiliriz, gücümüz buna yetmiyor” dedi.

Yedi nüfusluk ailenin tek süt inegini çaldilar

Magdur kisilerden Hikmet Gül ise sürü içerinde kendisine ait bir inegin de oldugunu ve onun da çalindigini söyleyerek, ”7 nüfusum var, bir tane inegim vardi, onu da hirsizlar 3 gün önce çaldilar. Ineklerimiz Avci köyü yakinlarinda ortadan kayboldu. Normalde bu ineklerimiz her zaman otlanmaya gidiyorlardi ve aksamüzeri saat 3 ile 4 arasi kendiliginden eve geliyorlardi. Hayvanlarimiz çalinmadan önce merada yangin çikartilmisti, daha sonra sabahleyin bölgede birkaç kisi görülmüs ve bizim hayvanlarimizda oraya gittiler, bizde husumetli oldugumuzdan gidemedik ve o arada hayvanlarimiz ortadan kayboldu” seklinde konustu.



Biberonla yavrulari beslemeye çalisiyoruz

Üç gündür buzagilari biberonla doyurmaya çalistiklarini belirten Gül, ”Bazilari biraz büyük oldugu için yemle doyuyor ama halen sütten kesilmemis yavrular var, onlari da komsulardan, sagdan soldan süt toplayarak yada merkezden yogurt getiriyor ayran yapip Buzagilari doyurmaya çalisiyoruz ve bazilari da aç kaliyorlar. Yazik günah, bu hayvanlarin günahi ne, suçu ne?” diye konustu.

Kaynak: İHA