Hamas Yetkililerinden Yusuf, Serbest Kaldiktan Sonra Ilk Is Olarak Filistinli Gruplara Diyalog Çagrisi Yapti Açiklamasi

'Herkesin diyaloga dönmesi ve Devlet Baskani Mahmud Abbas'in ve ayni sekilde Fetih, Hamas ve tüm Filistinli gruplarin bu konudaki sorumlulugunu üstlenmesi gerekiyor'.

Hamas'in Bati Seria'daki yöneticilerinden Hasan Yusuf, Filistinli taraflara diyalog çagrisinda bulundu.

Israil hapishanesinde 9 ay süren idari tutuklulugunun ardindan serbest birakilan Yusuf, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna açiklamada bulundu.

Israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklulardan mesaj getirdigini ifade eden Yusuf, "Herkesin diyaloga dönmesi ve Devlet Baskani Mahmud Abbas'in ve ayni sekilde Fetih, Hamas ve tüm Filistinli gruplarin bu konudaki sorumlulugunu üstlenmesi gerekiyor." dedi.

Israil yerlesim birimleri insaatina ve Filistin halkina yönelik ihlallerine devam ederken Filistin'de yasanan gerginligin devam etmesinin kabul edilebilir olmadigini belirten Yusuf, bu gerginlik ve tikanikligin ancak diyalogla sona erecegini söyledi.

Yusuf, tutuklu olan ve olmayan tüm Hamas yetkililerinden, "tüm gruplarin, Filistinlilerin yükünü tasimakta ortak olacagi, saglam temeller üzerine kurulu bir diyaloga açik oldugu" mesaji getirdigini ifade etti.

Misir yönetimi, Filistinli gruplar arasinda 12 Haziran'da baslamasi beklenen diyalog görüsmelerinin süresiz ertelendigini duyurmustu.

Israil güçleri tarafindan, 2 Ekim'de Ramallah'taki evinde gözaltina alinan Yusuf, 9 aylik idari tutukluluktan sonra bugün serbest birakilmisti.

Kaynak: AA