Evlat Nöbetindeki Aileler Için Bisikletle Bin 700 Kilometre Pedal Çevirdi

Tekirdag’in Çorlu ilçesinden yola çikan, bin 700 kilometre pedal çevirip Diyarbakir’a ulasan bisiklet sporcusu Mustafa Tasyildiz, çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirilan ve 675 gündür evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Evlat Nöbetindeki Aileler Için Bisikletle Bin 700 Kilometre Pedal Çevirdi
Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan ailelerin Diyarbakir HDP il binasi önündeki evlat nöbeti sürerken, Tekirdag’in Çorlu ilçesinden yola çikan, bin 700 kilometre pedal çevirip Diyarbakir’a ulasan bisiklet sporcusu Mustafa Tasyildiz, aileler ile görüstü.

“Buradaki tüm ailelere dua ediyorum”

HDP il binasi önünde toplanan ailelerle birlikte açiklamalarda bulunan Tasyildiz, "Buraya geldim, sevgili annelerimizi gördüm. 675 gündür evlat nöbeti tutuyor aileler. Terörden yillarca çok çekmis bir ülkenin evladi olarak buraya gelmekten çok mutlu ve gururluyum. Dogu bölgesine araçlarla gelmeye korkardim. Nemrut Dagi’na gece 03.00’te çiktim. Hiç korkmadim, yol boyu kime yardim talebinde bulunduysam, su istedim, ayran verdiler. Yatacak yer istediysem, yatak verdiler. Bu bölgenin insaninin çok kiymetli oldugunu biliyordum. Buraya geldim tekrardan gördüm. Buradaki tüm ailelere dua ediyorum, bir an önce evlatlarina kavussun. Bu anne hasreti bir an önce biter. Bütün insanlarin ziyaret etmesini istiyorum" dedi.



“Bizi ziyaret etmek içi bisikletle, bin 700 kilometre yol geldi”

6 yil önce 15 yasindayken kaçirilan oglu Özkan için oturma eylemine devam eden Süleyman Aydin ise, Tasyildiz’a tesekkürlerini ileterek, "Anne ve babalarin feryadini dinlemek için bisikletle buraya geldi. Bin 700 kilometre yol geldi. Biz evlat nöbeti tutan anne ve babalar çok tesekkür ediyoruz. Allah razi olsun bu ziyaretiniz bizi sevindirdi. Insallah baska insanlara da örnek olur. Evlat nöbeti tutan aileler olarak 3 Eylül’de herkesi buraya davet ediyoruz. Tüm Türkiye burada nöbette olsun. Gelsinler ziyarete HDP’nin iç yüzünü ortaya çikaralim" diye konustu.

Yapilan açiklamalarin ardindan Tasyildiz, ailelerle bir süre görüstükten sonra alandan ayrildi.
Kaynak: İHA