Er Meydanlarinin 'Sari Firtinasi' Ismail Balaban Ile Ikiz Kardesi Turan Balaban Mezuniyet Sevinci Yasadi

Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nin 2013 ve 2017 yillarindaki baspehlivani "Sari firtina" lakapli Ismail Balaban ve ikiz kardesi Turan Balaban, Trakya Üniversitesinde (TÜ) yüksek lisans programini tamamlayarak, diplomalarini aldi.

TÜ'den yapilan açiklamaya göre, rektörlükte düzenlenen törende Sosyal Bilimler Enstitüsü Rekreasyon Yönetimi Ana Bilim Dali Yüksek Lisans programini basariyla tamamlayan Balaban kardeslere diplomalarini Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu verdi.

Ismail Balaban, yaptigi açiklamada, baspehlivanlik kontenjanindan Trakya Üniversitesinin ilk ögrencileri olduklarini belirtti.

Egitimlerini tamamlayarak diplomalarini almaya hak kazandiklarini aktaran Balaban, "Egitimimizi doktora düzeyinde de devam ettirmek istiyoruz. Bize ve ata sporu yagli gürese hayatini adayan sporculara verdikleri desteklerden ötürü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ve sahsinda Trakya Üniversitesi çalisanlarina tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.

Turan Balaban da adi Kirkpinar olan bir okuldan mezun olmanin ayri bir mutluluk vesilesi oldugunu belirtti. Balaban, akademide yer almak, sporu bilimsel yöntem ve metotlarla ileriye tasimak istediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Tabakoglu da Türkiye'de ilk defa Trakya Üniversitesi tarafindan pehlivanlara saglanan akademik egitim imkaninin ilk meyvelerinin Ismail ve Turan Balaban oldugunu bildirdi.

Balaban kardeslerle gurur duydugunu aktaran Tabakoglu, sunlari kaydetti:

"Kendilerinin Kirkpinar haftasinda mezun olmalarinin hos bir tevafuk oldugu inancindayim. Balaban kardesler hem çayirdan hem de artik akademiden yetismis bireyler olarak 660 yillik bir gelenegin temsilcisi olarak bu mirasi gelecege tasiyacaklar. Kendilerinin doktora ya da Trakya Üniversitesi çatisi altinda devam etmelerini temenni ederim."

Konusmalarin ardindan Tabakoglu, cübbe ve kep giyen pehlivanlara diplomalarini takdim ederek onlarin mezuniyet heyecanini paylasti.

Törene, Rektör Yardimcisi ve Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Levent Dogan, 2003 Kirkpinar baspehlivani, olimpiyat ikincisi ve Avrupa sampiyonu Kenan Simsek ile gönüllü spor elçisi Yavuz Sönmez de katildi.

Kaynak: AA