Denizli'nin Tarim Ve Hayvancilikla Ugrasan Kirsal Mahallesinde Golf Turnuvasi Düzenlendi

Sabanci Vakfinca hayata geçirilen "Bu Köyde Herkes Sporcu" projesi kapsaminda Türkiye'nin bes fark yaratanindan biri seçilen beden egitimi ögretmeni Suat Ari'nin öncülügünde Denizli'nin Güney ilçesi Eziler Mahallesi'nde Golf Turnuvasi gerçeklestirildi.

Güney'e bagli 800 nüfuslu kirsal mahalle Eziler'deki Mustafa Kaçmaz Ortaokuluna 5 yil önce atanan beden egitimi ögretmeni Ari, tarim ve hayvancilikla ugrasan vatandaslarin çocuklarina sporu sevdirmek için çesitli branslarinda köylülerle birlikte ögrencilere egitim verdi.

Sabanci Vakfi Fark Yaratanlar Programi'nin 12'nci sezonunda, "Bu Köyde Herkes Sporcu" projesiyle Türkiye'nin bes fark yaratanindan biri seçilen Ari'nin öncülügünde Sabanci Vakfi ve Güney Belediyesinin destegi ile Eziler Cup Golf Turnuvasi düzenlendi.

Turnuva için gerekli malzemeleri yurt disinda yasayan köylülerin destegi ile saglayan Suat Ari, ögrencileriyle köyde eski bir motosikleti golf arabasi yapti.

Güney Belediye Baskani Halil Ayhan ve Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan'in vurusuyla baslayan turnuvada 7’den 70'e tüm köy halki golf oynadi.

Elindeki asasini birakip golf sopasiyla topa vuran 67 yasindaki Cennet Yavuz, ilk defa golf oynadigini belirterek, "Çok güzel bir spor, genç olsak da oynasak." dedi.

Köylülerden Ali Yilmaz da sporun her zaman güzel oldugunu ifade ederek, "Çocuklarimizla beraber oynayarak onlari desteklemeye çalisiyoruz. Kahvehanede oturmaktan iyi bir seydir spor yapmak." diye konustu.

- "Türkiye'nin ilk köy golf turnuvasini burada düzenledik"

Beden egitimi ögretmeni Suat Ari, gazetecilere yaptigi açiklamada, köy olarak hokeyde, ragbide, krikette, birçok farkli bransta etkinliklerde bulunduklarina isaret ederek, "Imkansizliklar dahilinde bunlari gerçeklestirdik. Bugün bir farkli bir etkinlik daha yaptik. Türkiye'nin ilk köy golf turnuvasini burada düzenledik. 7'den 70'e birçok katilim sagladik." dedi.

Ari, 2016'da köye tayini çiktiginda, hayatinda hiç spor yapmamis, hiç lisansi olmayan bir köyle karsilastigini anlatarak, söyle konustu:

"Yaklasik 3-4 yilda 14 farkli bransta çesitli etkinliklerde bulunduk. Geldigimiz noktada 120 ögrencinin tamami da lisansli aktif sporcu haline geldi. Birçok spor bransinda sayisiz basarilarimiz oldu. Bizim köyü farkli yapan nüanslardan biri de imkansizlik dahilinde gelen bir basari. Spor salonumuz yok ama Türkiye Kadinlar Hokey 1. Ligi'nde bir takimimiz var. Kriket bransinda ilimizi temsil eden tek takimiz. Yaptigimiz çalismalar dahilinde de Sabanci Vakfi Fark Yaratanlar Ekibi tarafindan 2021 yili fark yaratani seçildik. Bunlarin yaninda bugün golfü de ekledik. Golf sahamiz yok diye, golf arabamiz yok diye hiçbir sekilde hayiflanmadan bu bransin yapilabilecegini gösterdik. Bunu basardigimiz için çok mutluyuz."

-"Sporun birlestirici gücünü görmekten mutluluk duyuyoruz"

Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan da 2009 yilindan bu yana toplumsal gelismeye katkida bulunan kisilerin hikayelerini görünür kilmak için çalisan Sabanci Vakfi Fark Yaratanlar Programi'na seçilen Suat Ari'nin çevresine ilham kaynagi oldugunu belirtti.

Sabanci Vakfi olarak Fark Yaratanlar Programi'nin 12. yilinda 5 isimden birinin de "Bu Köyde Herkes Sporcu" projesi ile tüm köyün hayatini sporla degistiren Suat Ari oldugunu dile getiren Safkan, sunlari kaydetti:

"Türkiye'de ilk defa bir köyde Golf Turnuvasi düzenleniyor ve bu da hepimizi heyecanlandiriyor. Çocuklari ve gençleri sporla tanistiran, sporun pek bilinmeyen dallarini kendi çaba ve enerjisiyle Eziler köyünün bir parçasi haline getiren, bu alanda il bazinda ve ulusal çapta önemli basarilara imza atan Suat Ari bizlere ve tüm topluma ilham veren bir fark yaratan. Her yastan insanin katildigi bu golf turnuvasi ile sporun kapsayici ve birlestirici gücünü görmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

Kaynak: AA