BOTAS'tan Saros'ta 'Denize Zift Akitiliyor' Iddialarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Yayin organlarinca 'denize zift akitiliyor' seklinde aktarilan olay, proje kapsaminda deniz tabanina yapilan islem esnasinda deniz kumunun basinçla yüzeye çikmasindan ibarettir'.

Boru Hatlari Petrol Tasima AS (BOTAS), Saros Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlastirma Ünitesi (FSRU) projesi kapsaminda "denize zift akitildigi" yönündeki iddialarin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

BOTAS'tan yapilan açiklamada, Saros FSRU projesinin Marmara Bölgesi basta olmak üzere tüm Türkiye'nin enerji arzina katki saglayacagi belirtildi.

BOTAS'in çevre hassasiyetiyle faaliyetlerini yürüttügü vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Ülkemizin menfaatleri dogrultusunda bu denli hayati öneme sahip ve enerji rekabetinde ülkemizin elini güçlendirecek bu projenin, halkimiza dogru bir sekilde anlatilmasi gerekmektedir. Bugün çesitli mecralarda haber olarak karsilik bulan video, maksatli olarak gerçekdisi anlamiyla sunulmustur. Zira, yayin organlarinca 'denize zift akitiliyor' seklinde aktarilan olay, proje kapsaminda deniz tabanina yapilan islem esnasinda deniz kumunun basinçla yüzeye çikmasindan ibarettir. Bu islem sirasinda yalnizca basinçli deniz suyu kullanilmakta olup hiçbir katki maddesine yer verilmemektedir. Çevre bilinci konusunda kurulusumuzla ayni hassasiyeti tasiyan vatandaslarimizin, bu ve bunun gibi maksatli, örgütlü ve çikar gruplari tarafindan manipüle edilen girisimler konusunda da hassasiyet göstereceklerine inancimiz tamdir."

Kaynak: AA