'Bitlis Nemrut'tan Adiyaman Nemrut'a Pedalliyoruz' Ekibi, Nemrut Dagi'na Ulasti

Van Gölü Aktivistleri Dernegince düzenlenen "Bitlis Nemrut'tan Adiyaman Nemrut'a Pedalliyoruz" projesi kapsaminda yola çikan 50 bisikletçi, Adiyaman'in Kahta ilçesi sinirlarinda bulunan Nemrut Dagi'na ulasarak final yapti.



450 kilometrelik yolun sonunda Nemrut Dagi'na ulasan bisiklet ekibini burada Kahta Kaymakami Abdil Koç, Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Abdulkadir Ceren, Il Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keles, Il Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Kahta Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek ile vatandaslar, alkislarla karsiladi.

Van Gölü Aktivistleri Dernegi Baskani Erdogan Özel, UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi'nde bulunan 2 bin 206 metre yükseklige sahip Nemrut Dagi'nin zirvesinde basin mensuplarina yaptigi açiklamada, 50 arkadasiyla beraber 6 günlük bisiklet yolculugunun finalinde Nemrut Dagi'na varmanin mutlulugunu yasadiklarini kaydetti.

Yolculuklari sirasinda 6 ili tanima firsati bulduklarini, final yeri olan Nemrut Dagi'nda ise tarihi havayi teneffüs ettiklerini ifade eden Özel, söyle konustu:

"Amacimiz bu parkuru geleneksel hale getirerek 2 il ve Nemrut arasinda bir köprü kurarak iki Nemrut'u bulusturmak, projeyle yeni bir marka olusturmak. Bu parkurda çok sayida il ve ilçeyi gezerek tarihi yerleri görme firsatimiz oldu. Nemrut Dagi zirvesinde tarihin içindeyiz. Çok güzel bir yer, ben ve tüm arkadaslarim buraya hayran kaldik. Önümüzdeki yillarda da daha genis katilimla yapacagiz."

Il Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keles, bugün birçok ilden katilim ile gerçeklestirilen "Bitlis Nemrut'tan Adiyaman Nemrut'a Pedalliyoruz" projesinin finalinde bulustuklarini, projenin içinde hem turizm hem spor hem de farkindalik oldugunu söyledi.

Adiyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ise iki Nemrut Dagi'nin karistirildigini fakat düzenlenen bu etkinlik ile hatanin önüne bir nebze geçildigini belirterek, gayet güzel bir etkinlik oldugunu kaydetti.

Ekinci, salgindan sonra Nemrut Dagi'na yaklasik 30 bin ziyaretçi geldigini ve hedeflerinin 100 binden fazla ziyaretçiyi agirlamak oldugunu dile getirdi.

Kahta Kaymakami Abdil Koç ise etkinlikten duydugu memnuniyeti ifade etti.

Kaynak: AA