Baspehlivan Turan Balaban, Kirkpinar'da Ikizi Ismail Için De Mücadele Edecek

Baspehlivan Turan Balaban, 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nde er meydaninda bu yil güresmeme karari alan ikizi baspehlivan Ismail Balaban için de mücadele edecegini belirtti.

Turan Balaban, Kirkpinar Yagli Güresleri için Mimar Sinan Spor Salonu'nda hazirlanan kayit platformuna gelerek PCR testini gösterdi, ardindan kayit yaptirdi. Turan Balaban, isteyen pehlivanlarla fotograf çektirdi.

Turan Balaban, AA muhabirine, organizasyona iyi hazirlandigini söyledi.

Kirkpinar hazirliklarinin geçen yilin aralik ayinda basladigini belirten Turan Balaban, "Güzel bir sekilde hazirlandik. Mücadelemizi edecegiz. Hakkimizda hayirlisi." diye konustu.

Kendisi gibi baspehlivan olan ikizi Ismail Balaban'in, katildigi yarisma nedeniyle hazir olmadigi için bu yil Kirkpinar'a katilamayacagini aktaran Turan Balaban, "Cumartesi günü nasip olursa ben er meydanina çikacagim. Bizi sevenleri, destekleyenleri utandirmamak adina mücadelemizi verecegiz. Hedefim, her zaman kürsünün bir basamaginda olmak. Bunun için her zaman mücadelemiz devam ediyor." ifadelerini kullandi.

Turan Balaban, er meydaninda ilk defa Ismail Balaban olmadan mücadele edecek olmanin buruklugunu yasadigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Daha önce hep birlikte katiliyorduk. Yarismadan dolayi maalesef bu yil katilamiyor. Sevenleri de onun bu durumunu biliyorlar, anlayisla karsiliyorlar. Benim için de farkli olacak. Içim biraz buruk. Ismail'in er meydaninda mücadelesini görmek, izlemek her zaman benim için gurur verici. Ama ben er meydanina çikip Ismail için de mücadele edecegim."

Kaynak: AA