Baskan Gürbüz'ün Dosyadan Çikarilma Talebine Ret

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz’ün “Silahla kasten yaralamaya azmettirme” suçlamasiyla Binali Camgöz liderligindeki silahli suç örgütü ile birlikte yargilandigi davada, Gürbüz’ün avukati araciligiyla yaptigi dosyadan çikarilma talebi reddedildi.

Baskan Gürbüz'ün Dosyadan Çikarilma Talebine Ret
Izmir’de Binali Camgöz liderligindeki silahli suç örgütüne yönelik Izmir 7. Agir Ceza Mahkemesinde görülen dosya ile bilestirilen Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz’ün “Silahla kasten yaralamaya azmettirme” suçundan yargilandigi davaya Izmir 9. Agir Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Gürbüz’ün de dahil oldugu 12’si tutuklu 54 sanigin yargilandigi davanin bugünkü durusmasina tutuklu saniklar Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, taraf avukatlari da mahkeme salonunda hazir bulundu. CHP’li Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz ise durusmaya katilmadi.

Baskan Gürbüz’ün bu davanin magduru oldugunu savunan avukat Soner Akgül, “Kiliç kardeslerin iddiasina göre müvekkilimin olaydan 2 gün önce çay bahçesine geldigi söylendi. Kamera kayitlariyla müvekkilimin çay bahçesini ziyaret etmedigi görülmüstür. Eylemden hemen sonra olay yerine geldigi söylense de oraya gitmedigi tespit edilmistir. Vezir isimli sahsin Kiliç kardesler tarafindan yalanci taniklik yapmasi için baskiyla yönlendirildigi ortaya çikmistir” dedi.

Müvekkili Fatih Gürbüz’ün bu olayla alakasi olmadigini savunan Akgül, “Müvekkilimize iftira atilmaktadir. Tüm deliller toplanmistir. Kendisine santaj yapilmistir. Ölüm tehdidi almistir. Bu davanin müstekisiyken magduru olmustur. Dosyadan çikarilmasini talep ediyoruz” diye konustu.

Mahkeme heyeti, Fatih Gürbüz’ün dosyadan çikarilma talebinin reddine karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve Arjantin’de yakalanan Binali Camgöz’ün Türkiye’ye iadesinin beklenmesi için davayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA