Basin Ilan Kurumu'ndan Reklamciligin Gelistirilmesi Egitimi

Basin Ilan Kurumu (BIK) ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanligi isbirligi ile Balikesir’de resmi ilan hakki olan gazetelerin temsilcilerine yönelik olarak “Yazili Basinda Reklamciligin Gelistirilmesi” egitimi ve egitimin sertifika töreni düzenlendi.

Basin Ilan Kurumu'ndan Reklamciligin Gelistirilmesi Egitimi
Basin Ilan Kurumu, basinin yapisal ve dijital dönüsüm süreçleri kapsaminda gerçeklestirdigi program çerçevesinde, Balikesir’de resmi ilan ve reklam yayinlama hakki bulunan gazetelerin reklam departmanlarinda çalisan personelin reklamcilik noktasinda bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesi, basin isletmelerinin donanimli hale getirilmesi ve gelir artisinin saglanmasi amaciyla “Yazili Basinda Reklamciligin Gelistirilmesi” egitimi düzenledi.

Programa BIK Balikesir Sube Müdürü Gökhan Eren, Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasin Sagay, Balikesir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ramazan Demir ve basin mensuplari katildi.



Demirel’den reklamcilik egitimi

Iletisim Danismani Cihat Zafer Demirel tarafindan verilen egitimde; reklam sektöründe yer almak isteyen ve bu alanda mesleki hedefleri olan yerel gazetecilere, ihtiyaç duyacaklari temel donanimi kazandiracak bilgiler, siklikla karsilasacaklari kavramlar, reklamcilik tarihi konu basliklari anlatildi.

Eren: “Gazetelere egitimlerimiz devam edecek"

BIK Balikesir Sube Müdürü Gökhan Eren sertifika töreninde yaptigi konusmada “Yerel medyanin yapisal ve dijital dönüsümüne büyük önem veren, basinimizin gelismesi için maddi desteklerin yani sira bu tür egitim ve gazeteci bulusmalariyla bir vizyon ortaya koyan Genel Müdürümüz Sayin Ridvan Duran’a tesekkür ediyoruz. Egitimlerimizi projelendiren Insan Kaynaklari Müdürlügümüz, bu egitimlere devam edecek. Bugünkü egitimi gerçeklestirmekte bize ev sahipligi yapan proje ortagimiz Balikesir Büyüksehir Belediyemize ve Baskanimiz Sayin Yücel Yilmaz’a da BIK ve Balikesir medyasi adina sükranlarimizi sunuyorum.” dedi.



Sagay: "Basinin gelismesi için destek veriyoruz"

Sertifika töreninde konusan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasin Sagay, Basin Ilan Kurumu’na sektöre verdigi destek ve egitimler için tesekkür ederek Balikesir’de medyanin gelismesi için her türlü destegi vermeye devam edeceklerini söyledi.



Basin Ilan Kurumu bir süredir yerel basinda haber yazma ve degerlendirme, okur sayisini, gazete isletmelerinin gelirlerini, illerdeki nitelikli personel sayisini artirmaya yönelik paydas kurumlarla yüz yüze ve online egitimler düzenliyor.“Yazili Basinda Reklamciligin Gelistirilmesi” egitimine katilan Balikesirli gazetecilere, düzenlenen tören ile sertifikalari takdim edildi.
Kaynak: İHA