Bakanlar Dönmez Ve Pakdemirli, Bilecik'te Temel Atma Törenine Katildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez: 'Belediyecilik denilince AK Parti belediyeciligi, model alinan referans gösterilen bir konuma geldi. Bizler bu ülkeye, bu millete hizmet etmeye asik bir neslin temsilcileriyiz. Hizmet, medeniyet ve millet diyerek çalismalarimizi kesintisiz sürdürmeye devam edecegiz' Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli: 'Son 3 senede tüm Türkiye'de yüzde 20 civarinda küçükbas hayvan varligimizda bir artis sagladik'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, "Belediyecilik denilince AK Parti belediyeciligi, model alinan referans gösterilen bir konuma geldi. Bizler bu ülkeye, bu millete hizmet etmeye asik bir neslin temsilcileriyiz. Hizmet, medeniyet ve millet diyerek çalismalarimizi kesintisiz sürdürmeye devam edecegiz." dedi.

Dönmez, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'nin de katildigi Gölpazari Kapali Pazar Yeri ve Alisveris Merkezi Temel Atma Töreni'nde yaptigi konusmada, dogup büyüdügü Gölpazari'na gelmekten memnuniyet duydugunu söyledi.

Ilçeye her gelisinde degisime sahit olduklarini belirten Dönmez, bugün 8 bin metrekarelik bir alanda kapali pazar yeri ve alisveris merkezi için ilk harci dökeceklerini ifade etti.

Dönmez, Gölpazari'na 2 yillik süreçte yaklasik 90 milyon liralik yatirim yapildigini anlatarak, "Bildiginiz gibi TOKI'nin projesi devam ediyor. Yaklasik 177 konutluk bir proje. Insallah onu da en kisa sürede hak sahiplerine teslim edecegiz. Dün Cumhurbaskanimiz hükümetlerimiz döneminde TOKI vasitasiyla yapilan 1 milyonuncu konutun anahtarini hak sahiplerine verdi. Bunlar eser ve hizmet siyasetinin sonuçlari. Siz bize itimat ettiniz, sayin Cumhurbaskanimiza güvendiniz o itimat ve güven size yatirim olarak geri dönüyor." ifadelerini kullandi.

Gölpazari'nda devam eden projelere deginen Dönmez, ilçenin geçmisini bugünle bulusturacak islere imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

Dönmez, AK Parti'nin hizmet anlayisinin ülkenin dört bir yaninda marka sehirlerin dogmasini sagladigini dile getirerek, söyle devam etti:

"Hatta yurt disinda seyahat edenler burada yapilan birtakim projelerin orada yansimalarinin oldugunu görecekler. Ben bir çok projeye bu anlamda sahitlik ettim. Belediyecilik denilince AK Parti belediyeciligi, model alinan referans gösterilen bir konuma geldi. Bizler bu ülkeye, bu millete hizmet etmeye asik bir neslin temsilcileriyiz. Hizmet, medeniyet ve millet diyerek çalismalarimizi kesintisiz sürdürmeye devam edecegiz. Asla yorulmayacagiz.

Sayin Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi 'Ask ile çalisan yorulmaz' diyerek asla yavaslamayacagiz. Yolunda yürüdügümüz bu kutlu dava ile ne kadar iftihar etsek azdir. Bu ülkenin ne kadar vizyon projesi varsa hepsi bu kadrolarin, Cumhurbaskanimizin kararli ve güçlü durusunun bir göstergesidir."

Bundan 30-40 sene öncesinde Gölpazari'nin Bilecik'in en kalabalik ilçesi oldugunu ancak göç yasandigini belirten Dönmez, "Amacimiz artik göçü tersine çevirmek. Insanimizi dogdugu yerde doyurmak gibi temel prensibimiz var. Tüm gayretimiz, çabamiz o yönde olacak. Inaniyorum ki burada daha fazla gelir elde edeceksiniz. Çünkü bu tip ilçelerde hayat görece büyüksehirlere göre daha ucuz olacak." diye konustu.

Dönmez, Gölpazari bölgesindeki çiftçilerin elektrikli motorlarla sulama islerinin yapilmasina iliskin talepleri oldugunu dile getirerek, "Bu kapsamda DSI'nin gidemedigi yerlerde elektrik sebekesinin çekilmesi konusunda yeni bir proje çalismasi baslatiyoruz. Bu arada elektrik maliyetlerinin düsürülmesi için yeni bir uygulama daha getirdik. Tarimsal sulama grubunda olan müsteriler, kurulu güçleri kadar günes santrallerini tarlalarina kurabilecekler." dedi.

- Tarim ürünlerini islenmis gida ürünlerine çevirmek önemli"

Bakan Pakdemirli de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in temposuna yetismeye çalistiklarini söyledi.

Pakdemirli, Cumhurbaskani Erdogan'in kendisini milletine adadigini belirterek, "Milletine hizmet götürmeye gayret gösteriyor. Biz de kabine arkadaslari, yol arkadaslari olarak onun temposuna ayak uydurma gayreti içinde oluyoruz. Allah saglik sihhat verdigi sürece biz de burada yapmis oldugumuz görevleri hizmet olarak addediyoruz." diye konustu.

Gölpazari'nin tarim ve hayvancilik potansiyeli hakkinda bilgi veren Pakdemirli, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bir yerlesim alaninin nüfusu kadar küçükbas hayvan varsa bu yeterli demektir. Küçük basta 20 bin hayvanla Gölpazari'nin ilerledigini görüyoruz. Bizim de küçükbas hayvanlari destekledigimizi biliyorsunuz. Soy kütügü ve diger kapsamlarda çok ciddi destekler verdik. Son 3 senede tüm Türkiye'de yüzde 20 civarinda küçükbas hayvan varligimizda bir artis sagladik. Ayrica Gölpazari'nda bir gida organize sanayi bölgesinin kurulmasi çok önemli.

Sadece tarim ürünlerini üretmek yetmez. Tarim ürünlerini üretmenin yaninda mutlaka bunlari islenmis gida ürünlerine çevirmek önemli. Özellikle sebze meyveden baslamak üzere bunlarin hasadini yaptigimiz andan itibaren bozulma basliyor. Halbuki islendigi zaman diger saklama kosullarina da konu olabiliyor ve böylelikle de çiftçimizin alin teri yerinde kaliyor."

Konusmalarin ardindan Dönmez, Pakdemirli ve beraberindeki heyet alisveris merkezi ve pazar yerinin ilk harci için butona basti.

Temel atma törenine, Bilecik Valisi Bilal Sentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yagci, Gölpazari Belediye Baskani Hayri Suer, Pazaryeri Belediye Baskani Zekiye Tekin ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: AA