Bakan Dönmez Açiklamasi 'Elektrige Hiç Bedel Ödemeyeceksin'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, elektrik maliyetlerinin düsürülmesi için yeni bir uygulama daha getirdiklerini söyleyerek, "10 kilowatt bir su pompaniz var, 10 kilowatt günes panelini kurabileceksin bunun neticesinde elektrige hiç bedel ödemeyeceksin" dedi.

Bakan Dönmez Açiklamasi 'Elektrige Hiç Bedel Ödemeyeceksin'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, ziyaretler, açilislar ve temel atma törenlerine katilmak üzere Bilecik’e geldi. Günün son programinda Gölpazari’na gelen bakanlar burada yogun ilgiyle karsilandi. Baba ocagi Bilecik’te olmanin mutlulugunu yasadigi anlatan Bakan Dönmez, "Dogup büyüdügüm, sokaklarinda çocuklugumu geçirdigim, havasini teneffüs ettigim Gölpazari’nda sizlerle yeniden bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duydugumu ifade etmek istiyorum. Gölpazari’na her geldigimde elhamdülillah ya yeni tesislerimizin temelini atiyoruz ya da yapimi tamamlananlari hizmete aliyoruz. Bugün de kapali pazaryeri ve alisveris merkezinin insallah temelini atacagiz. Milletin emaneti ehil ellerde olunca karsiligi da iste böyle hizmet oluyor, yatirim oluyor. Aslinda hepimiz kazanmis oluyoruz. Ilçemiz için ne gerekiyorsa yapacagimizi bize hangi noktalarda destek istenirse seve seve elimizi tasin altina koyacagimizi her ziyaretimizde ifade ettik. Gölpazari’miza bugüne kadar yaklasik hem belediye hizmetleri hem de merkezi hükümetten gelen desteklerle neredeyse 90 milyon liralik yatirim yaptik. Sadece 2 yillik süre içinde. TOKI’nin projesi devam ediyor, yaklasik 177 konutluk proje insallah onu da en kisa süre içerisinde hedefimiz bu yil içerisinde hal sahiplerine konutlari teslim edecegiz. Biliyorsunuz dün Cumhurbaskanimiz hükümetlerimiz döneminde TOKI vasitasiyla yapilan 1 milyonuncu konutu halk sahiplerine verdi. Dile kolay 1 milyon. Bazilariniza yazin desem, yazamayacaginiz kadar sifir var yaninda. Iste bunlar eser ve hizmet siyasetinin sonuçlari. Siz bize itimat etiniz, Sayin Cumhurbaskanimiza güvendiniz, o itimat ve güven size hizmet ve yatirim olarak geri döndü" dedi.



"Pazarda gazoz ve limonata sattim"

Gölpazari’nda küçüklügünde pazarda gazoz ve limonata sattigi anlatan Bakan Dönmez, "Yine bu temellerini attigimiz pazar alaninda gazoz satmis biri olarak, limonata satmis biri olarak onun hatiralarini insallah sayin baskanimizdan rica ediyoruz eski pazarin görüntülerini de saklasinlar" dedi.



"Elektrik maliyetlerinin düsürülmesi için yeni bir uygulama daha getirdik"

Bakan Dönmez son olarak, "Bu arada elektrik maliyetlerinin düsürülmesi için yeni bir uygulama daha getirdik. Tarimsal sulama grubunda olan müsteriler kurulu güçleri kadar günes santralleri de tarlalarina kurabilecekler. Yani diyelim ki 10 kilowatt bir su pompaniz var 10 kilowatt günes panelini kurabileceksin, elektrige hiç bedel ödemeyeceksin. Hatta simdi TEMSAN sirketimize talimat verdim sanirim tarim bakanliginin da çalismalari var acaba gezici bir traktörün arkasinda römorka günes panelleri monte etmek suretiyle gerekirse pompayi da monte etmek suretiyle ovalarimizda bu hizmeti saglayabilir miyiz diye. Burada dikkat edilmesi gereken husus her bir çiftçimizin benzer isler için ayri ayri yatirim yapmasini ve harcama yapmamasini istiyoruz. Çünkü bu verimliligi öldürüyor, verimsizlige sebep oluyor. Maliyetlerimizi arttiriyor. Ayni isi ayni makineyi birden fazla kisiye kullandirmak suretiyle verimliligi arttiracagiz. Maliyetleri düsürecegiz. Biz devlet olarak üzerimize düseni yapmaya haziriz" dedi.



"Bundan sonra Gölpazari ne isterse o olacak"

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli ise, Gölpazari’nin Bakan Dönmez’in memleketi oldugu için ayri bir önemi oldugunu anlatarak, "Sayin bakanimizin memleketi bizim de memleketimiz olmus demektir, Gölpazari bize emanet. Ben 81 ilin bakaniyim. Mümkün mertebe her yere esit davranmaya çalisiyoruz ama madem bugün buraya geldik, bundan sonra Gölpazari ne isterse o olacak. Her türlü gayretimiz çabamiz bunun için olacak. Bilecik programimin en sonunda tarim ve hayvanciligin paydaslariyla toplantimizi gerçeklestirecegiz. Toplantida Gölpazari’nda ve Bilecik’te neye ihtiyaç var, tarimla ilgili bütün sorulari soracagiz, veya sorulari bize soracaklar. Bizde onlarin cevaplarini verecegiz. Çözebildigimiz problemleri orada, çözemediklerimizi de müteakiben Ankara’ya ev ödevi olarak alip gidiyor olacagiz" dedi.



"Toplam 150 bin dekar ilçemizde tarim alanimiz var"

Gölpazari’nda 150 bin dekar tarim alani oldugunu anlatan Bakan Pakdemirli, "Gölpazari bir tarim kenti, 80 bin dekar ve asagi yukari 65 bin metre kare alanda meyve yetisiyor. Agirlikli olarak yem bitkileri diktiginizi biraz evvel ögrendim. 6 bin dekar civarinda da bir sebze alaniniz var. Toplam 150 bin dekar ilçemizde tarim alanimiz var. Önemli bir hayvansal üretim merkezi. Bir ülkenin bir ilin bir yerlesim alaninin nüfusu kadar küçükbas hayvani varsa bu yeterli demektir. Ama küçükbasta 20 bin hayvanla özellikle Gölpazari’nda ilerledigini görüyorum. Bizimde küçükbas hayvanlari destekledigimizi biliyorsunuz. Bu alanda çok ciddi destekler vermeye basladik son 3 senede tüm Türkiye’de yüzde 20 civarinda küçükbas hayvan varligimizda bir artis sagladik. Ayrica burada bir gida Organize Sanayi Bölgesinin kuruluyor olmasi son derece önemli. Sadece tarim ürünlerini üretmek yetmez. Tarim ürünlerini üretmenin yaninda mutlaka ve mutlaka bunlari da islenmis gidaya, islenmis gida ürünlerine çevirmek bir o kadar da önemli. Çünkü hepimiz biliyoruz ki özellikle sebze, meyveden baslamak üzere bunlari ürettigimiz andan itibaren, daldan kopardigimiz andan itibaren, hasadini yaptigimiz andan itibaren bozulma basliyor. Halbuki bunlar islendigi zaman diger saklama kosullarina da konu olabiliyor ve böylelikle çiftçimizin, üreticimizin emegi alin teri elinde kaliyor ve bir süreklilik ve sürdürebilirlik saglaniyor" ifadelerine yer verdi.

"Gölpazari’na yatirimci yönlendirme konusunda biz de elimizden gelen gerekli gayretleri gösterecegiz"

Bakan Pakdemirli, Gölpazari Gida Organize Sanayisi Bölgesine yatirimcilarin yönlendirme konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyleyerek, "Gölpazari’nin bana göre bir önemli özelligi de var ki Istanbul’a yakin. Marmara bölgesi ve hakikaten özellikle geliri yüksek bölgeye yakin. Hala kirsalda kalip bu bölgelere yakinligiyla üretim avantajini belli bir noktaya tasiyabilen yerlesim yerleri kalici olacaklar ve buradaki nüfuslari da kalici olacak. Burasi ezelden beri bir yerlesim yeri. Osmanli’nin yerlesim yeri ama yarin öbür gün Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin yerlesim yeri olmasina devam etmesini istiyorsak, hem is hem as imkanlarini burada açmamiz lazim. Belediye baskanimizin konusmasinda çok begendigim cevval, çok çalistigi belli ama tabi çok büyük bir avantajimiz var, Gölpazari’nin bir bakani var. Tabi ki Bilecik’in Bakani ama Gölpazari’nda dogmus, hayatinin özellikle erken yillarini burada geçirmis bir bakan oldugunu unutmamamiz gerekiyor. Buranin lojistik alani çok önemli. Sehirlere yakin olmasi çok önemli. Bunu mutlaka avantaji Gölpazari adina kara çeviriyor olmak gerekiyor" dedi.

Konusmalarin ardindan Gölpazari alisveris merkezi ve kapali pazar alaninin temelleri atildi.
Kaynak: İHA