'Tosuncuk' Lakapli Mehmet Aydin'in Giresun'daki Kaçak Villasi Mühürlendi

’Tosuncuk’ lakabiyla taninan Çiftlik Bank’in kurucusu Mehmet Aydin’in memleketi Giresun’da kaçak villa yaptirdigi ortaya çikti. Aydin’in memleketinde köy sakinleri, köylerinden böyle bir kisinin çikmasindan dolayi üzüntü duyduklarini dile getirdiler.

'Tosuncuk' Lakapli Mehmet Aydin'in Giresun'daki Kaçak Villasi Mühürlendi
Tosuncuk lakabiyla taninan Çiftlik Bank’in kurucusu Mehmet Aydin, 132 bin 222 kisiden 1 milyar 139 milyon lira para toplayarak yurt disina kaçmisti. Geçtigimiz günlerde Brezilya’nin Sao Paulo sehrinde teslim olan Mehmet Aydin, Türkiye’ye getirildi.

Mehmet Aydin hakkinda yürütülen sorusturma devam ederken Aydin’in memleketi Giresun’da 2016 yilinda yaptirdigi villanin kaçak oldugu ortaya çikti. Espiye ilçesine bagli Aydinlar köyünde bulunan ve dere yatagina yapildigi tespit edilen kaçak villa Espiye Kaymakamligi ve Il Özel Idaresi tarafindan mühürlendi.

Mehmet Aydin’in memleketi olan Aydinlar köyünde köy sakinleri ilk kez konustu.

Köy sakinleri, köylerinden böyle bir dolandiricinin çikmasindan dolayi büyük üzüntü duyduklarini dile getirdiler. Köylerinde çok muhterem insanlarin yer almis oldugu belirten köylüler, hem köyleri adina hem de o kisinin aileleri adina üzücü bir durum oldugu ifade ettiler.

“Köyümüzden böyle birinin çikmasindan dolayi üzgünüz”

Köy sakinlerinden Ibrahim Aydin, Mehmet Aydin’in çocukluk zamanlarini bildigini belirterek, "Kendisinin çok küçüklügünü bilirim. Bursa’da yasiyordu. Zaman zaman köyün dügün gibi dernek gibi etkinliklerin de kendisini görüyordum. Böyle bir is yapacak birisi degildi. Mutlaka onun arkasinda birileri vardir. Çünkü kendisi bu kadar insanlari dolandirabilecek böyle sirketler kurabilecek bu zekaya sahip birisi degildi. Ama böyle bir olaya karismis olmasindan dolayi ve böyle bir kisinin köyümüzden çikmis olmasindan dolayi son derece üzgünüz ve mahcubuz” ifadelerini kullandi.

“Böyle bir olayin yasanmasi köyümüze yakismadi”

Diger bir köy sakini Muammer Aydin, “Bizim köyümüzün insanlari Konya’dan gelip yerlesmislerdir. Hatta köyümüzde mübarek bir zat bulunmaktadir. Yakindaki bir köyümüz, Haci Abdullah Halifenin bulundugu komsu köylerden birisidir. Bizim köyümüz öyle bir olayin yasanmasi köyümüze hiç yakismadi. Köy adina utaniyoruz, mahcubuz. Keske yasanmasaydi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA