Kültür Ve Turizm Bakanliginin Fikir Ve Sanat Eserleriyle Ilgili Yönetmeliklerinde Degisiklik Yapildi

Kültür ve Turizm Bakanliginin fikir ve sanat eserleriyle ilgili yönetmeliklerinde degisiklige gidildi.

"Fikir ve Sanat Eserlerinin Tespit Edildigi Materyallerin Dolum, Çogaltim ve Satisini Yapan veya Yayan Isletmelerin Sertifikalandirilmasina Iliskin Usul ve Esaslar Hakkinda Yönetmelik" ile "Fikir ve Sanat Eserlerinin Kayit ve Tescili Hakkinda Yönetmelik"te yapilan degisiklikler Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, fikri mülkiyet haklarinin korunmasi ve etkin bir sekilde takibinin saglanmasi için süreli yayinlar basan yerler disinda dolum tesisleri, matbaalar, fikir ve sanat eserlerini çogaltan, bos tasiyici materyalleri üreten ve güzel sanat eserlerini müzayede, mezat veya açik artirmayla satan yerler ile film ve fonogram yapimcilari, yayinevleri de ücreti mukabili sertifika alacak.

Sertifika yükümlülügüne tabi olan yerler, denetimler esnasinda sertifikalarini ibraz edecek. Üretimi ve çogaltimi yapilan süreli olmayan yayinlar ile tasiyici materyaller üzerinde sertifika numarasi bulundurulacak.

Sertifika alan yerler, fuar, festival veya kültürel nitelikteki yerlerde kitap, fikir ve sanat eserlerini, etkinligi düzenleyen firma veya kurulustan aldigi belgeyi il kültür ve turizm müdürlügüne ibraz ederek, satis yapabilecek

Fikir ve Sanat Eserlerinin Kayit ve Tescili Hakkinda Yönetmelige göre, geçici ve sürekli yapimci belgeleri geçerlilik sürelerinin bitiminde yenilenmeyecek.

Geçici ve sürekli yapimci belgeleri, üzerlerinde belirtilen süre boyunca geçerli olacak. Bu süre içerisinde yapimci kodu, yapimci sertifika numarasi olarak kabul edilecek.

Kaynak: AA