Kastamonulu Baba, 3,5 Yasindaki Engelli Oglu Için Evinde 'Rehabilitasyon Merkezi' Olusturdu

Bekir Köse'nin Kovid19 salgini sürecinde rehabilitasyon merkezine götüremedigi serebral palsi hastasi oglu için yaptigi aletler arasinda ahsaptan yürüteç ve paralel bar da bulunuyor Bekir Köse: 'Yaptigim bu aletlerle çocugumun yürüdügünü gördügüm zaman çok mutlu oluyorum. Ilerleyen süreçte bagimsiz yürüyecek insallah'

Kastamonulu Baba, 3,5 Yasindaki Engelli Oglu Için Evinde 'Rehabilitasyon Merkezi' Olusturdu
BILAL KAHYAOGLU - Kastamonu'nun Agli ilçesinde yasayan Bekir Köse, 3,5 yasindaki engelli oglunu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde rehabilitasyon merkezine götüremeyince evinde ahsaptan, merkezde bulunan aletlerden yapti.

Ilçenin Yesilpinar köyünde ikamet eden 35 yasindaki Bekir Köse'nin serebral palsi (kas aktivitesi ve vücut durusu ile ilgili bir grup problemi tanimlayan rahatsizlik) hastasi oglu Burak, Kovid-19 sürecinde tedavi amaciyla yeterince rehabilitasyon merkezine gidemedi.

Oglunun fizik tedavisini desteklemek isteyen Köse, ahsaptan yürüteç ve paralel bar gibi aletler ile evin içinde yine tedavide kullanmak amaciyla bir salincak yapti.

Köse, kademeli normallesme döneminde yeniden rehabilitasyon merkezine götürmeye basladigi ogluyla evinde de kendi yaptigi aletleri kullanmayi sürdürüyor.

Ogluyla her gün evinin bahçesinde yürüyüsler yapan Köse, onun destek almadan yürüyecegi günün özlemiyle yasiyor.

Bekir Köse, AA muhabirine, oglunun 2017 yilinin Kasim ayinda prematüre olarak dünyaya geldigini söyledi.

Oglunun rahatsizligini bir yasina kadar kimsenin fark etmedigini anlatan Köse, "Bir yasina geldiginde bacaklarinda kasilma fark ettik. Ilk önce Kastamonu'ya, daha sonra Ankara'ya doktora götürdük. Serebral palsi hastasi oldugunu ögrendik. Fizik tedaviye basladik." dedi.

Kovid-19 salgini sürecinde oglunu yeterince fizik tedaviye götüremedigini belirten Köse, söyle devam etti:

"Gittigimiz yerlerde özel fizik tedavi merkezlerinde gördügüm aletlere benzeterek kendi çapimda köyde ahsabini yaptim. Köydeki evimizin bahçesinde Burak'i yürütüyorum. Burak ila kasilmalarini önleyici hareketler yapiyoruz. Yürüteç yaptim. Kendini dengede saglamasi için scooter benzeri alet yaptim, onunla yürütüyorum. Paralel bar var. Kol kaslarinda da gerginlik var. Ilk zamanlar emekleyemiyordu, simdi daha rahat yürüyor ama bagimsiz yürüyemiyor."

Köse, oglu için elinden geleni yaptigini vurgulayarak, "Onun bir adim atmasi, bizim için dünyalar kadar önemli. Sürekli kontrollere gidiyoruz. Yürümesini hizlandirmak için çabaliyoruz. Yaptigim bu aletlerle çocugumun yürüdügünü gördügüm zaman çok mutlu oluyorum. Ilerleyen süreçte bagimsiz yürüyecek insallah. Bir babanin en çok istedigi sey çocugunun yürümesidir. Benim çocugum da Allah'in izniyle doktorlarin tedavisi ve benim yaptigim aletlerle insallah yürüyecek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA