Israil, Bati Seria'nin Güneyinde Filistinlilerin Yararlandigi Bir Su Hattini Kullanilmaz Hale Getirdi

Israil ordusu, isgal altindaki Bati Seria'nin güneyinde Filistinlilerin su ihtiyacini karsiladigi boru hattini "ruhsatsiz" oldugu iddiasiyla söktü.

El-Halil'in güney daglik kesimi ve Musafir Yatta Koruma ve Direnis Komitesi Koordinatörü Fuad el-Amur, AA muhabirine yaptigi açiklamada Israil güçlerinin Musafir Yatta bölgesine is makinesiyle baskin düzenledigini ifade etti.

Amur, Israil güçlerinin, bölgedeki yaklasik 500 Filistinlinin yararlandigi suyu tasiyan boru hattini "ruhsatsiz" oldugu iddiasiyla sökerek kullanilmaz hale getirdigini söyledi.

Yikim islemine tepki gösteren Amur, "Israil, Filistinlilerle her sekilde savasiyor; onlari içme suyundan mahrum ediyor." dedi.

Israil, Bati Seria'nin yaklasik yüzde 60'ini kapsayan "C" bölgesinde Filistinlilerin insaat ya da arazi islahini çesitli yollarla engelliyor.

Filistin ile Israil yönetimi arasinda 1995'te imzalanan "Ikinci Oslo Anlasmasi" çerçevesinde isgal altindaki Bati Seria; A, B ve C bölgelerine ayrilmisti.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenligi" Israil'e devredilmis; yüzde 61'ini olusturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenligi" Israil'e birakilmisti.

Kaynak: AA