Filistinli Muhalif Aktivist Benat'in Ölümüyle Ilgili Düzenlenecek Gösteri Öncesinde 6 Kisi Gözaltina Alindi

Filistin polisinin, muhalif aktivist Nizar Benat'in gözaltindayken ölümünden sorumlu olanlarin hesap vermesini isteyen 6 Filistinli aktivisti gözaltina aldigi belirtildi.

Görgü taniklarindan alinan bilgiye göre, Filistin polisi, isgal altindaki Bati Seria'ya bagli Ramallah kentindeki El-Menara Meydani'nda Benat'in ölümüne tepki amaciyla düzenlenmesi planlanan gösteri öncesinde 6 kisiyi gözaltina aldi.

Filistin polisinin meydani kapatarak gösteri yapilmasina engel oldugu kaydedildi.

Filistin Polis Sözcüsü Luey Erzikat ise yaptigi yazili açiklamada, Ramallah'ta ana caddede toplanti izni olmadan bir araya gelen bazi kisilerin gözaltina alindigini ve gerekli hukuki islemlerin yapilmasi için savciliga sevk edileceklerini ifade etti.

- Benat gözaltina alindiktan kisa süre sonra hayatini kaybetmisti

Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ve yönetimine sert elestirileriyle taninan aktivist Nizar Benat, isgal altindaki Bati Seria'nin El Halil kentinde 24 Haziran'da sabaha karsi Filistin güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alindiktan kisa süre sonra hayatini kaybetmisti.

Filistinli muhalifin ailesi, Benat'a iskence yapildigini ve suikasta kurban gittigini savunuyor.

Basbakan Muhammed Istiyye, 44 yasindaki Benat'in ölümünü arastirmak üzere bir komisyon olusturuldugunu açiklamisti.

Filistin Adalet Bakani Muhammed Fehd es-Selalde de Benat'in fiziksel siddete maruz kaldigini ve gözaltindayken gerçeklesen ölümünün dogal olmadigini söylemisti.

Filistin yönetimi, 1 Temmuz'da Benat'in ölümüyle ilgili, içlerinde subaylarin da oldugu yaklasik 15 güvenlik birimi mensubunu gözaltina almisti.

Kaynak: AA