Elazig'da 197 KÖYDES Projesi Hayata Geçirilecek

Elazig’da 33’ü merkez olmak üzere 197 KÖYDES Projesinin hayata geçirilmesi için çalismalarin devam ettigini belirten Vali Erkaya Yirik, "2021 yili is sezonu itibariyle bu yil deprem sonrasinda devletimiz önemli miktardaki rakamlari Elazig’imiz için yatirim yapilmak üzere vermis durumda. KÖYDES olarak 45 buçuk milyon liralik bir ödenegi Çevre ve Sehircilik Bakanligi marifetiyle ilimizde KÖYDES projeleri hazirlanmak üzere gönderildi" dedi.

Elazig'da 197 KÖYDES Projesi Hayata Geçirilecek
Elazig Valisi Erkaya Yirik’in katilimiyla valilik binasi toplanti salonunda KÖYDES ilerleme ve degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

2021 yili is sezonu kapsaminda ilçe kaymakamlari ile birim temsilcilerinin hazir bulundugu toplantida, sinevizyon gösterimi destekli projeler ve devam eden çalismalari hakkinda bilgi verildi.

Hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan toplamda 197 projenin özellikle kirsalda yasayan vatandaslara kolaylik saglayacagini kaydeden Vali Erkaya Yirik, "KÖYDES olarak 45 buçuk milyon liralik bir ödenegi Çevre ve Sehircilik Bakanligi marifetiyle ilimizde KÖYDES projeleri hazirlanmak üzere gönderildi. Bu minvalde KÖYDES kapsaminda 33’ü merkez olmak üzere toplamda 197 KÖYDES projesi, gerek köy yollari gerek içme sulari gerek kanalizasyon gerek stabilize çalismalari ve bir takim diger hizmetler için tasradaki vatandaslarin, kirsal kesimin altyapisinin desteklenmesi anlaminda bu tür projelere devletimiz destek vermeye devam ediyor" diye konustu.

Hayata geçirilmesi planlanan projelerin vatandaslara kolaylik saglayacagini dile getiren Vali Yirik, "Bu rakamlarla insallah ilçelerimizde vatandaslarimizin ihtiyaç duydugu hizmetler projeler gerçeklestirilerek vatandaslarimizin faydasina sunulacak. Bununla birlikte yine Il Özel Idaresinin 2021 yili yatirimlari var. O yatirimlar da hizli bir sekilde basladi ve devam ediyor. Bugün ilçe kaymakamlarimiz ve birimlerin ilgili personelleriyle yapilan projeler ve baslayan çalismalarin hangi noktada oldugumuzu, is bitirme durumunun hangi asamada oldugunu ve bu süreçte yasanan, talep edilebilen ve senkronize edilmesi gereken diger hususlarla ilgili bir araya gelmis durumdayiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA