TBMM YTB Alt Komisyonu Baskani Sarikaya, Sinir Kapilarindaki 'Gurbetçi' Yogunlugunu Degerlendirdi Açiklamasi

'2019'da 805 bin araç Kapikule'den giris yapti. 2020'de 440 bine düsmüs olan araç sayisinin, 2021'de tekrar 2019 sayilarina yaklasacagini gözlemlemekteyiz'

TBMM YTB Alt Komisyonu Baskani Sarikaya, Sinir Kapilarindaki 'Gurbetçi' Yogunlugunu Degerlendirdi Açiklamasi
CIHAN DEMIRCI - TBMM Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB) Alt Komisyonu Baskani ve AK Parti Istanbul Milletvekili Zafer Sarikaya, "2019'da 805 bin araç Kapikule'den giris yapti. 2020'de 440 bine düsmüs olan araç sayisinin, 2021'de tekrar 2019 sayilarina yaklasacagini gözlemlemekteyiz." dedi.

Sarikaya, AA muhabirine, bu yil yurt disinda yasayan Türklerin yogun sekilde memleketlerine gelmesinin beklendigini söyledi.

Salgin nedeniyle geçen yil gelislerde azlama oldugunu animsatan Sarikaya, sunlari kaydetti:

"2019'da 805 bin araç Kapikule'den giris yapti. 2020'de 440 bine düsmüs olan araç sayisinin, 2021'de tekrar 2019 sayilarina yaklasacagini gözlemlemekteyiz. Kapikule 11 peron ile hizmet veriyor. 11 peron içerisine 3'er bilgisayar kurularak 33 peronmus gibi bir hizmetin söz konusu oldugunu gözlemliyoruz. Ipsala'da 4, Hamzabeyli'de 4 peronumuz ile vatandaslarimizi daha da rahatlatabilmek için, bir an önce gitmek istedikleri memleketlerine ulastirabilmek için basta gümrük müdürlügümüz olmak üzere tüm bakanliklarimiz azami derecede hassasiyet gösteriyorlar."

- Salgin arasi özlemi artirdi

Yillik izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen yurt disinda yasayan Türklerin Kapikule Sinir Kapisi'ndan gelisleri yogun sekilde sürüyor.

Avusturya'dan gelen Ugur Durna, tatilini yakinlarinin yaninda Konya'da geçirecegini söyledi.

Salgin nedeniyle 2 yildir Türkiye'ye gelemedigini belirten Durna, "Kurban Bayrami'ni da burada geçirip dönmeyi düsünüyoruz. Genelde her yil geliyorum ancak bu dönem gelemedim. Salginin da etkisi var." diye konustu.

Almanya'dan gelen Metin Ayan da salgin nedeniyle geçen yil gelemediklerini vurgulayarak, "Ailemizi, yakinlarimizi özledik. Bu yil öyle plan yok herkes ailesini görecek hasret giderecek." dedi.

Ilhan Ökten ise salgin nedeniyle 2 yildir gelememenin üzüntüsünü yasadiklarini dile getirerek, söyle devam etti:

"Çok sükür memleketimize sag salim geldik. Trakyaliyim, geldim sayilir. Babaeski'ye gidecegim, dinlendikten sonra Istanbul'a gidecegim tabi 2 yildir salgin nedeniyle sevdiklerimizi göremiyoruz. Kalan iznimizi degerlendirip geri dönecegiz. Insallah en kisa zamanda bu illetten kurtulur, normal yasama geçeriz. Yakindir salgindan kurtulmamiz, isigi gördük, biraz daha sabrederek, kendimize dikkat ederek insallah bu illeti yenecegiz hep birlikte."
Kaynak: AA