Misir Ve Güney Kibris Rum Yönetimi Savunma Bakanlari Kahire'de Bir Araya Geldi

Misir Savunma Bakani Orgeneral Muhammed Zeki, yeni insa edilen 3 Temmuz Deniz Üssü'nün açilisina katilmak üzere Misir'a gelen Güney Kibris Rum Yönetimi (GKRY) Savunma Bakani Haralambos Petridis ile ikili iliskileri görüstü.

Misir Ordu Sözcüsü Albay Garip Abdulhafiz, resmi Facebook hesabindan yaptigi açiklamada, Zeki ve Petridis'in Kahire'deki görüsmede, askeri is birliginin yani sira ortak öneme sahip meseleler ile uluslararasi ve bölgesel gelismeleri degerlendirdigini aktardi.

Abdulhafiz, görüsmede ayrica iki ülkenin silahli kuvvetleri arasinda tecrübe alisverisinde bulunma konusunun ele alindigini ifade etti.

Zeki'nin görüsmede Misir ve GKRY silahli kuvvetlerini birbirine baglayan stratejik ortakliktan övgüyle bahsettigini kaydeden Abdulhafiz, Misirli Bakan'in iki ülke arasindaki askeri is birligini çesitli alanlarda gelistirme yönündeki arzusunu dile getirdigini bildirdi.

Petridis'in ise Misir ordusuyla güçlü iliskiler ve koordinasyondan duydugu memnuniyetini aktardigi, gelecek süreçte taraflarin çikarlari dogrultusunda is birliginin farkli alanlarda gelistirilmesi istegini ifade ettigi kaydedildi.

Görüsmede bazi üst düzey askeri yetkililerinin de hazir bulundugu ifade edildi.

Kaynak: AA