Konya'ya Etwinning Projesinde Avrupa Birinciligi Kazandiran Ögretmenler Ödüllendirildi

Avrupa'da okul ortakliklarinin kurulmasi ve bilisim teknolojilerinin egitim ögretim faaliyetlerinde kullaniminin yayginlastirilmasi amaciyla yürütülen "eTwinning Faaliyeti" kapsaminda Konya'daki ögretmenlerin hazirladigi egitim projeleri, Avrupa birinciligi getirdi.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen ödül törenine katilan Vali Vahdettin Özkan, egitimin bütün insanlari ilgilendirdigini söyledi.

Özellikle son dönemlerde egitim adina çok önemli kamu hizmetleri verildigini, bu hizmetlerin sürekli gelistirilmesinin projeci bir yaklasimla mümkün olabilecegini ifade eden Vali Özkan, "Bu projeci yaklasimla özellikle uluslararasi alanda tüm dünyanin kullandigi egitim tekniklerinin kullanilmasi açisindan da bu tür projelerin çok önemli oldugunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük de tarihi boyunca egitim ve kültür sehri olan Konya'nin kendini bir kez daha ispatladigini belirtti.

Sehrin eTwinning projesinde bir destan yazdigini aktaran Büyük, "Insan Mektebi" projesiyle çok önemli çalismalar yürüttüklerini ifade etti.

Türkiye Ulusal Destek Servisi Koordinatörü Mehmet Fatih Döger ise Türkiye'nin eTwinning sistemine dahil olan 43 Avrupa ülkesi arasinda birinci oldugunu söyledi.

Daha sonra protokol mensuplari tarafindan ögretmenlerin ve okullarin aldigi ödüllerin takdimi yapildi.

Konya'da 2020 yilinda eTwinning faaliyeti kapsaminda basvuru yapan ögretmenlerden 585'i, 406 proje ile 1073 Ulusal Kalite Etiketi ve 583 Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazandi ve okullarinin Avrupa-Ulusal Kalite Etiketi Levhasi almasini sagladi. Bu baglamda 293 okul, Avrupa-Ulusal Kalite Etiketi Levhasi ile ödüllendirildi. Ayrica 2020 yili içerisinde gerekli kriterleri tasiyan 169 okul da eTwinning okulu etiketine basvurdu. Bunlardan 164'ü eTwinning okulu unvani almaya hak kazandi. Böylece Konya'daki "eTwinning Okul" sayisi da 292 oldu.

Kaynak: AA