AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Burdur'da Sivil Toplum Kurulusu Temsilcileriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Hepimizin ortak hedefi, yeniden güçlü, büyük Türkiye'yi kurmak olmali. Her alanda sanayisiyle, ekonomisiyle, tarimiyla, ticaretiyle, egitimiyle, sagligiyla ve kültürüyle bizim çok güçlü bir ülke olma zorunlulugumuz var' 'Üzerimize düsen tarihin, zamanin, gelismelerin bize vermis oldugu bu imkanlardan istifade ederek bu bölgenin kilit noktasi olan Türkiye'yi çok daha güçlü bir hale getirebilmek' 'Market yasasi uzunca bir süre üzerinde konustugumuz, titiz bir sekilde çalisilan bir konu. Bu market yasasinda da haksiz rekabetin önüne geçmeyi saglamamiz lazim. Gida tedarik zincirlerinin çok ciddi bir sekilde korunmasini temin etmemiz gerekiyor'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, gelismelerin vermis oldugu imkanlardan istifade ederek bölgenin kilit noktasi olan Türkiye'yi çok daha güçlü bir hale getirmek istediklerini söyledi.

Kurtulmus, Il Özel Idaresi Konferans Salonunda düzenlenen Sivil Toplum Kurulusu Temsilcileriyle Toplanti programinda, Teke Yöresi'nin en güzel kentlerinden biri olan Burdur'un her açidan gelismesi ve kalkinmasini hep birlikte gerçeklestireceklerini belirtti.

Türkiye'nin siradan bir ülke olmadigini vurgulayan Kurtulmus, "Türkiye'de 84 milyon her vatandasin ortak bir hedefi olmasi gerekiyor. Hepimizin ortak hedefi, yeniden güçlü, büyük Türkiye'yi kurmak olmali. Her alanda sanayisiyle, ekonomisiyle, tarimiyla, ticaretiyle, egitimiyle, sagligiyla ve kültürüyle bizim çok güçlü bir ülke olma zorunlulugumuz var." dedi.

Içinde bulunulan cografyanin güçlü, ayaklari yere basan, halkiyla bütünlesmis devlet yönetimine sahip bir Türkiye'yi kurmayi zorunlu kildigina isaret eden Kurtulmus, yeniden güçlü ve büyük Türkiye'nin baslangiç noktasinin sehirler oldugunu dile getirdi.

Kurtulmus, tek tek sehirlerin güçlü olmasiyla Türkiye'nin güçlü olacagini vurguladi.Iki önemli sürecin içinden geçildigini anlatan Kurtulmus, söyle konustu:

"Bunlarda birisi küresel salgin, insanlik tarihinin son birkaç asirdir karsilasmis oldugu en önemli sorunlardan birisi. Bu sadece insan kayiplari bakimindan degil, ayni zamanda salginda karsimiza çikan yeni bir dünya varligindan dolayi da tarihsel bir öneme sahip. Artik hiçbir sey salgindan öncesi gibi olmayacak, her sey degismekte, her sey daha köklü bir sekilde gelisecek. Örnegin üniversiteler uzun bir süredir uzaktan egitim yaptilar, dünyanin birçok yerindeki hükümetler toplantilarini çevrim içi yapmak zorunda kaldi. Velhasil siyasetten ekonomiye, ticaretten üretim sekillerine kadar her seyin köklü bir sekilde degistigi bir dönemden geçiyoruz."

-"Türkiye insan birikimiyle dönüsüme hazir"

Bu degisimin daha da artacagina dikkati çeken Kurtulmus, salgin sürecinde birçok esnaf ve sanatkarin hükümetin büyük desteklerine ragmen eskisine göre zor günler geçirirken, bazi sektörlerin ise olaganüstü yüksek ticaret hacmine ulastigini kaydetti.

Salgin sonrasinda gelisecek dünyanin bütün bu ekonomik siyasal yapilanmasinda etkin bir sekilde yer alanlarin bundan sonra çok daha güçlü olacagini belirten Kurtulmus, "Türkiye'nin is insanlarinin, sivil toplum kuruluslarinin ve insan birikiminin böyle bir dönüsüme hazir oldugunu görüyoruz." ifadesini kullandi.

Kurtulmus, gelecek döneme iliskin tedbirleri dikkatli bir sekilde alarak yollarina devam edeceklerini bildirdi.

Ikinci olarak ise salgin olmasaydi bile dünya ekonomisinde, üretiminde ve siyasetinde çok önemli degisimlerin oldugu bir sürece girildigine deginen Kurtulmus, Çin Halk Cumhuriyeti'nin uyuyan bir dev olarak uyandigini ve dünya ticaretini yönlendiren bir ülke haline geldigini söyledi.

Çin'in Asya'nin üretiminin kara yoluyla Kafkaslar ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya, deniz yoluyla da dünyaya piyasasina çikarmak için bir arayisin içine girdigini aktaran Kurtulmus, bunun dünyadaki dengeleri degistiren önemli bir gelisme oldugunu anlatti.

-"Türkiye bölgenin kilit noktasi"

Kurtulmus, dünyadaki yeni gelismelerin odak noktasi ve kilit tasinin Türkiye oldugunu ifade etti.

Türkiye'nin bir kez daha tarihi bir firsati yakaladigina isaret eden Kurtulmus, "Üzerimize düsen tarihin, zamanin, gelismelerin bize vermis oldugu bu imkanlardan istifade ederek bu bölgenin kilit noktasi olan Türkiye'yi çok daha güçlü bir hale getirebilmek." diye konustu.

Salgin sartlarina ragmen Türkiye'nin ne kadar büyük adimlar attigini gördüklerini dile getiren Kurtulmus, Türkiye'nin bu dönemde Dogu Akdeniz'de petrol ve dogalgaz arama faaliyetlerinden vazgeçmedigini hatirlatti.

Salginin en agir seyrettigi günlerde 45 günde sifirdan dünyanin en iyi salgin hastanelerinin kuruldugunu vurgulayan Kurtulmus, bunlarin güçlü ve büyük Türkiye'nin alametifarikalarindan oldugunu ifade etti.

Kurtulmus, toplamda 661 milyar lirayi bulan desteklerle esnaf ve sanatkarlarin tezgahlarinin dagilmamasini saglamaya, içine düstükleri zor günlerden çikmalarina yardimci olabilecek tedbirleri almaya gayret ettiklerini anlatti.

-"Market yasasi üzerinde konustugumuz, titiz bir sekilde çalisilan bir konu"

Numan Kurtulmus, toplantida soru cevap bölümünde, sivil toplum kurulusu temsilcilerinin sorularini not aldiktan sonra sunlari söyledi:

"Market yasasi uzunca bir süre üzerinde konustugumuz, titiz bir sekilde çalisilan bir konu. Bu market yasasinda da haksiz rekabetin önüne geçmeyi saglamamiz lazim. Gida tedarik zincirlerinin çok ciddi bir sekilde korunmasini da temin etmemiz gerekiyor. Hakkaniyetli, adaletli, üretici ve tüketici arasindaki o zinciri mümkün oldugunca kisaltici ve marketlerin lehine bir takim avantajlar saglamayacak sekilde düzenlemeler yapilmasi konusuldu. Belli bir noktaya kadar geldi. Insallah önümüzdeki dönemde bu yasanin meclise gelecegini ümit ediyorum. Hayvancilikta da önemli bir noktayiz. Eksiklerimizi gidererek üretimi artiracagiz, baska çaremiz yok. Küçük isletmecilerimizin de tarim ve hayvanciliktan para kazanabilecek hale gelmesini saglayacagiz. Tarim ve hayvancilikta bilimsel, Ar-Ge faaliyetlerini artirarak çok daha yüksek verim elde edebilecek isler yapmak önemli."
Kaynak: AA