Yaz Sicaklari Yemeniye Ilgiyi Arttirdi

Yaz sicaklarinin etkili olmasinin ardindan ayakta terleme, koku ya da yanma yapmayan yemeniye ilgi artmaya basladi. Yemeniciler, yogun talepten memnun olduklarini dile getirdi.

Yaz Sicaklari Yemeniye Ilgiyi Arttirdi
Bilinen tarihiyle 600 yillik tarihi bulunan yemeni, yaz sicaklarinin etkili olmasinin ardindan yogun ilgi görmeye basladi.

Anadolu’nun birçok sehrinde yapildigi gibi Gaziantep’te üretimi yapilan yemeni, hayvan derisinden, tamamiyla el isçiligiyle üretiliyor. Ayakta koku, ter ya da yanma gibi herhangi bir soruna neden olmayan yemeni, yaz aylarinin vazgeçilmez ayakkabisi olmaya devam ediyor. Vatandaslarin yemeniye ilgi göstermesinin ardindan yemeni üreticileri, yasanan yogunluktan duyduklarini memnuniyeti dile getirdi.

“Yogun geçen bir sezonumuz var”

Bakircilar Çarsisi esnaflarindan olan yemeni ustasi Ahmet Pektas, yaz sicaklarindan dolayi pandemiye ragmen yogun bir sezon geçirdiklerini belirterek, “ Pandemi nedeniyle genel olarak islerde durgunluklar vardi. Bir dönemde kapali kaldigimiz için çalisamamistik ama normallesmeyle birlikte sektörümüzde hareketlenmeler basladi.

Simdi de güzel bir sekilde ilerliyor. Yogun geçen bir sezonumuz var. Suanda satislarimiz güzel bir sekilde oluyor. Yemeni, deriden yapilan bir ayak giysisidir. Tamamiyla dogal bir üründür. Yemeninin tabanini manda gönünden, yüz kismini da dana ve keçi derisinden yapiyoruz. Bilinen tarihiyle 600 yillik bir geçmisi oldugu söyleniyor ve 600 yildan daha eski bir ayakkabi türü oldugu da söyleniyor” dedi.



“Yemeni sicak havalarin ayakkabisi oldugu için talep artti”

Yemeninin özellikleri hakkinda bilgiler veren Pektas, yemeninin yaz ayakkabisi oldugu için taleplerin arttigini dile getirerek, “Yemeni sicak havalarin ayakkabisi oldugu için talep artti. Sicak havalarda ayaklarda ter, koku ve yanma yapmadigi için daha çok yaz aylarindan talep görüyor. Bu yil pandemi döneminde etkilenmemize ragmen suanda islerimiz güzel gidiyor. Talep durumu da satis durumu da güzel gidiyor. 80 ila 130 TL arasindan fiyatlarimiz var. Yemenin modeline, isçiligine ve kullanilan deriye göre fiyat farklari olusuyor. Yemeni kesinlikle ter yapmaz, ayakta koku yapmaz bu nedenlerden dolayi çocuk büyük her yastan herkese yemeniyi tavsiye ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA