Yayla Kirazi Manisali Üreticileri Sevindirdi

Demirci Tarim ve Orman Müdürü Islam Köse: 'Fiyatlar 10 liradan basladi, su anda 30 liradan aliniyor. Kirazlarin büyük bölümü Avrupa ülkelerine gönderiliyor'

NURULAH KALAY - Manisa'nin Demirci ilçesinde üretilen, tadi, aromasi ve uzun raf ömrü nedeniyle çogunlukla ihraç edilen "Ziraat 0900" türü kirazin fiyati üreticisini memnun etti.

Ege'de en son kiraz hasadinin yapildigi Demirci'de Irisler, Karginisiklar, Minnetler ve Çamköy mahallelerindeki üreticiler, 1400 rakimli yaylalarda yetistirdikleri kirazin hasadina devam ediyor.

Agustos sonuna kadar sürecek hasat döneminde çogunlukla kadinlar, sabahin erken saatlerinde bahçelere giderek kiraz topluyor. Kalibresine göre ambalajlanan kirazlar, alicilara teslim ediliyor.

Demirci Tarim ve Orman Müdürü Islam Köse, AA muhabirine, ilçede 28 bin dekar arazide yillik ortalama 15 bin ton kiraz üretildigini belirtti.

Mahallelerinin birçogunun ana gelir kaynaginin kiraz oldugunu aktaran Köse, sunlari kaydetti:

"Üreticilerimiz bu yil fiyattan oldukça memnun. Fiyatlar 10 liradan basladi, su anda 30 liradan aliniyor. Yaylada yetisen kiraz kalibresi, lezzeti ve aromasi ile talep görüyor. Kirazlarin büyük bölümü Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Demirci kirazinin cografi isaret almasi için Zafer Kalkinma Ajansina bununla ilgili bir proje hazirlandi."

Ilçede 30 yildir kiraz üreten Kemal Çelik ise "Geçen yil 6 ton kirazi 10 liradan sattim. Bu yil 8 ton rekolte bekliyorum. 30 liraya kadar degisen kalibrelerde kiraz sattim. Çok sükür, Allah bereket versin." dedi.
Kaynak: AA