'Üniversite Kampüs Ziyaretlerinde Kovid-19 Kurallarina Uyum' Uyarisi

Yeditepe Üniversitesi Tip Fakültesi Tibbi Mikrobiyoloji Uzmani Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya: 'Asilananlar rehavete kapilmamali. Enfeksiyon geçirenler de asilananlar da yeniden enfekte olabilir. Bu nedenle baslayacak akademik yilda ve tercih sürecinde tüm önlemler yeniden gözden geçirilmeli'

Yeditepe Üniversitesi Tip Fakültesi Tibbi Mikrobiyoloji Uzmani Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, baslayacak akademik yilda ve tercih sürecinde Kovid-19'a karsi alinan tüm önlemlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektigini belirterek, herkese maske, mesafe ve hijyen kurallarina uymasi çagrisinda bulundu.

Yeditepe Üniversitesi'nden yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Topkaya, kampüs ziyaretlerinde alinmasi gereken önlemlere siraladi ve ilk olarak maske takmaya devam edilmesi çagrisinda bulundu.

Yeditepe Üniversitesi Kampüsünün TSE tarafindan "güvenli kampüs" ilan edildigini kaydeden Topkaya, yerleskede güvenli hayatin sürdürülebilmesi konusunda gerekli çalismalari yaptiklarini ve yapmaya devam ettiklerini anlatti.

Tam kapanmanin sürekli devam edemeyecegini ve her anlamda sürdürülebilir bir yasam için kurallara uymanin sart oldugunu kaydeden Topkaya, herkesin kurallara uyarak hem kendisini hem de toplumun genelini korumakla görevli oldugunu vurguladi.

Topkaya, asilananlara rehavete kapilmamasi çagrisinda bulunarak, enfeksiyon geçirenlerin de asilananlarin da yeniden enfekte olabilecegini, bu nedenle baslayacak akademik yilda ve tercih sürecinde tüm önlemlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektigini anlatti.

- "Maske, mesafe ve hijyen altin kural olmaya devam ediyor"

Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, virüsün bulasmasini önlemek için alinabilecek en önemli önlemlerin "maske, mesafe ve hijyen" olmaya devam ettigini bildirdi.

Topkaya, "Bu nedenle siniflar, kantinler, kapali alanlar gibi ortak kullanim alanlarinda mutlaka mesafeye dikkat edilmeli ve maske kesinlikle çikarilmamali. Bununla birlikte açik alanlarda da kapali alana göre daha düsük olmakla birlikte virüsün bulas riski oldugu unutulmamali. Açik alanlarda da maksimum önlemler alinmali." ifadelerini kullandi.

Yeditepe Üniversitesi'nde saglik ve güvenlik anlaminda gerekli tüm önlemlerin alindigina deginen Topkaya, kapilarda HES kodu ve ates kontrolü yapildigini, ana girislerde ve binalarda tiriaj alanlarinin olusturuldugunu, revirde düzenlemelerin yapildigini, tüm saglik ekibinin olasi anlik sikayetler için gerekli hazirliklarini bitirdigini anlatti.

Kampüs içinde temasi en aza indirecek gerekli altyapi çalismalarinin yapildigini, mesafeye uyum için isaretleme ve uyarilar olusturuldugunu kaydeden Topkaya, bu alanda alinan diger önlemlerden bahsetti.

Kaynak: AA