Tuzla'da Gençlere Yönelik 40 Farkli Bransta Yaz Okulu Egitimi Veriliyor

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri'nde gençlere yönelik 40 farkli bransta baslayan yaz okullari egitimlerine devam ediyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, yeni normallesme adimlari kapsaminda belediyenin Gençlik Merkezi Yaz Okullari, içeriginde barindirdigi gitar, bateri, resim, isaret dili gibi 24 farkli bransta egitimlerine 28 Haziran'da basladi. Yaz Okullari'nda Temel Yeterlilik Testi (TYT) için egitimler de devam ediyor.

Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici tarafindan ilçeye kazandirilan Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi'nde baslatilan kurslara gençler yogun ilgi gösteriyor. Gençlik Gemisi ile birlikte farkli 2 merkezde devam eden egitimlere, 14-25 yas arasindaki gençler katiliyor.

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri'nin 5 farkli bölgede bulunan subelerinde ise 8-14 yas arasi çocuklara, 16 farkli bransta egitimler veriliyor. Çocuklar, tiyatrodan piyanoya, bilgisayardan Ingilizceye kadar çesitli egitimlere katilarak kisisel gelisimlerine katki sagliyor.

Gençlik Merkezi'nde geometri ögretmeni olan Merve Korkmaz, yaz kurslarinda hizlandirilmis bir sekilde TYT egitimleri verdiklerini, bu süreçte yüz yüze egitime basladiklari için maske, mesafe ve temizlik kurallarina önem gösterdiklerini belirtti.

Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi'ndeki egitimler hakkinda bilgi veren Onur Çiftçi ise gitar, piyano, keman ve baterinin yani sira kisisel gelisim gibi birçok alanda egitimlerin devam ettigini kaydetti.

Kaynak: AA