Tuzla'da 40 Farkli Bransta Her Yastan Gence Egitim

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri’nde yaz okullari egitimleri basladi. Korona virüs salgini nedeniyle alinan tedbirler kapsaminda maske, mesafe ve temizlik kurallarina uyularak 40 farkli bransta baslayan kurslara ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Tuzla'da 40 Farkli Bransta Her Yastan Gence Egitim


Tuzla Belediyesi, 1 Haziran tarihinden itibaren baslayan yeni normallesme adimlari kapsaminda Yaz Okullari egitimlerine 28 Haziran’da basladi.

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Yaz Okulu içeriginde barindirdigi gitar, bateri, resim, isaret dili gibi 24 farkli bransta egitimlerine ücretsiz basladi.

Ayrica TYT için egitimler de devam ediyor. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici tarafindan Tuzla’ya kazandirilan ve Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyan Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde baslatilan kurslara ilgi yogun. Gençlik Gemisi ile birlikte farkli iki merkezde devam eden egitimlere 14-25 yas arasindaki gençler katiliyor.

Ayrica, Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nde ise 16 farkli brans ve atölyeler ile 5 farkli bölgede bulunan subelerinde 8-14 yas arasi çocuklara egitimler veriliyor. Çocuklar, tiyatrodan piyanoya, bilgisayardan Ingilizceye kadar 16 farkli bransta egitimlere katilarak kisisel gelisimlerine katki sagliyorlar.

“Maske, mesafe ve temizlik kurallarina dikkat ediyoruz”

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nde geometri ögretmeni olan Merve Korkmaz, “Yeni normallesme adimlari kapsaminda yaz kurslarimiza baslamis bulunmaktayiz. Yaz kurslarinda hizlandirilmis bir sekilde TYT egitimleri vermekteyiz. Bu süreçte yüz yüze egitim verdigimiz için maske, mesafe ve temizlik kurallarina önem gösteriyoruz. Ögrencilerin girislerde atesleri ölçülüyor, ilk derslerde HES Kodu kontrolü yapiliyor” dedi.



Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’ndeki egitimler hakkinda bilgi veren Onur Çiftçi ise,” Gençlik Gemimizde yaklasik 15 farkli bransta egitimlerimize devam ediyoruz. Su anda gitar kursumuzun yaninda, piyano, keman, bateri gibi kurslarimiz da mevcut. Bunlarin yaninda kisisel gelisim kurslarimiz da var. Bu dönemde olabildigince gençlerimiz ile sosyal mesafeyi koruyarak egitimlerimize devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA