Türkiye Barolar Birligi Baskani Feyzioglu'ndan Konya'da 7 Kisinin Öldürüldügü Olaya Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Katil veya katillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilecegine, hukuken mümkün olan en agir cezalarin uygulanacagina inaniyoruz'.

Türkiye Barolar Birligi Baskani Metin Feyzioglu, Konya'da ayni aileden 7 kisinin öldürüldügü olaya iliskin, "Katil veya katillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilecegine, hukuken mümkün olan en agir cezalarin uygulanacagina inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Türkiye Barolar Birliginden yapilan açiklamada Feyzioglu, Konya'nin Meram ilçesindeki olayin vahim oldugunu belirterek, yasamini yitiren Dedeogullari ailesinin yakinlarina bassagligi diledi.

"Katil veya katillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilecegine, hukuken mümkün olan en agir cezalarin uygulanacagina inaniyoruz." degerlendirmesinde bulunan Feyzioglu, basinda ve sosyal medyada çikan bazi haberlerde ifade edildigi üzere, katledilen ailenin önceki günlerde can güvenliklerinin tehlikede olmasi sebebiyle yetkili makamlardan yardim isteyip istemedikleri konusunda bilgilendirme yapilmasi gerektigini vurguladi.

Aileye yönelik bir tehdidin yetkililer tarafindan önceden bilinip bilinmediginin arastirilmasi, adli ve idari sorusturmalar yoluyla varsa sorumlular hakkinda gereginin yapilmasi gerektigini aktaran Feyzioglu, sunlari kaydetti:

"Yetkili makamlarin açiklamalarina göre olayin sebebi iki aile arasinda yillar önce baslayan bir uyusmazliktir. Ancak katliamin arkasinda etnik kimlik veya baska bir ideolojik sebebin bulunup bulunmadigi konusu ayrintili olarak incelenmelidir. Sonuçlar kamuoyuyla gerekçeleriyle birlikte bir an önce paylasilmalidir. Yeterli ve çok boyutlu arastirmalar yapilmadan sonuca ulasan aceleci açiklamalardan kaçinilmalidir. Provokasyonlari önlemenin yolu konunun her açidan sorusturulacagi konusunda güvence vermek ve en önemli kamu yönetimi ilkelerinden olan seffafligi hayata geçirmektir. Türkiye Barolar Birligi Insan Haklari Merkezimiz, Konya Baromuzla birlikte süreci yakindan takip edecektir."

Kaynak: AA