Türk Kizilay Manavgat'ta Yangin Bölgesinde Vatandaslarin Ve Ekiplerin Hizmetinde

Genel Müdür Yardimcisi Ibrahim Özer: 'Burada hem vatandaslara hem de yangin söndürmekle ugrasan Tarim ve Orman Bakanligi personeline beslenme noktasinda destek sagliyoruz' 'Bölge halki yanan evini, yerlesim yerlerini terk etmiyor, biz de gezici ekiplerle onlara hizmet ediyoruz'.

GÜLSEM ADAM - Türk Kizilay Genel Müdür Yardimcisi Ibrahim Özer, Antalya'nin Manavgat ilçesindeki yangin bölgesinde 150'den fazla kisiyle, vatandaslarin gida ihtiyaçlarini karsiladiklarini bildirdi.

Özer, AA muhabirine, ilçede yanginin çiktigi ilk günden itibaren sahada olduklarini belirtti.

Bölgeye Izmir, Ankara, Düzce ve Adana'dan ekiplerin geldigini anlatan Özer, "Artvin'de yaralari sarmaya çalisiyorduk. Yangini ögrenir ögrenmez ekibin bir kismini orada birakip, buraya geldik." dedi.

Ilk etapta ihtiyaçlari tespit ettiklerini, buna göre bir çalisma baslattiklarini belirten Özer, bölgede dumana maruz kalan vatandaslara, çalisanlara içecek ve yiyecek dagitimi yaptiklarini dile getirdi.

Bölgede geçis güzergahlarina ikram ve haberlesme araçlari kurduklarini belirten Özer, "Bunu gören vatandaslar, buradan geçerken kendileri de su tedariki sagliyor. Burada hem vatandaslara hem de yangin söndürmekle ugrasan Tarim ve Orman Bakanligi personeline beslenme noktasinda destek sagliyoruz." diye konustu.

- Gezici ekiplerle hizmet ediliyor

Özer, sahada çalisan ekipler için hijyen konusunda da destek sagladiklarini bildirdi.

Manavgat'ta 4 bölgede hizmet verdiklerini anlatan Özer, 3 de gezici ekibin bulundugunu kaydetti.

Ekiplerin, araçlariyla su ve ikram malzemelerini ulasimin zor oldugu noktalara tasidigini belirten Özer, sunlari söyledi:

"Türk Kizilay olarak sahada gönüllülerle 150'den fazla kisiyiz. Bunun yaklasik 50'ye yakini profesyonel kadro dedigimiz afet yönetim çalisanlarimiz. Bölge halki yanan evini, yerlesim yerlerini terk etmiyor, biz de gezici ekiplerle onlara hizmet ediyoruz."
Kaynak: AA