Teröristlerin Katlettigi Sehit Bedirhan Bebek Ve Annesi Sivas'ta Anildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 31 Temmuz 2018'de PKK'li teröristlerin yola tuzakladigi patlayicinin infilak etmesi sonucu 25 yasinda sehit düsen asker esi Nurcan Karakaya ile 10 aylik bebegi Bedirhan Mustafa, Sivas'in Sarkisla ilçesindeki mezarlari basinda anildi.

Sarkisla Garnizon Sehitligi'ndeki anmaya, Nurcan Karakaya'nin annesi Suudiye Demir, ablalari Safi Nur Güney, Mahi Nur Dutal, Sadegül Ates, Sevgi Ergüven, enistesi Sener Ergüven, Bedirhan Mustafa Karakaya'nin minik kuzenlerinin yani sira Kaymakam Necati Aktan, Belediye Baskan Yardimcisi Ugur Tas, Gürçayir Belde Belediye Baskani Temel Toy, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Özgür Cengiz, Emniyet Müdür Vekili Tugay Keten ile sehit aileleri ve gaziler katildi.

Ilçe Müftü Vekili Sahin Keles'in okudugu Kur'an-i Kerim'in ardindan dua edildi, mezarlara çiçek birakildi.

Kaymakam Aktan, gazetecilere yaptigi açiklamada, devletin terörle mücadelesinin kararlilikla devam edecegini vurgulayarak, "Buradan eli kanli, bebek katili terör örgütünü lanetliyoruz. Bir kez daha sehit Bedirhan bebek ve sehit annesi Nurcan Karakaya'ya Allah'tan rahmet diliyorum, mekanlari cennet olsun." dedi.

Suudiye Demir de zamaninin çogunu sehit torunu ve kizi için ayirdigi oda ile onlarin mezari basinda geçirdigini anlatarak, "3. yilinda anmak üzere bir kez daha mezarlarinin basina geldik. Allah razi olsun Kaymakamdan, askerlerimizden, beni 1 dakika yalniz birakmiyorlar, geliyorlar yanima. Mezari basina da geldiler, dualarini ettiler, Kur'an okudular. Unutmuyorlar, unutturmuyorlar. Aci benim içimde." diye konustu.

Ev ziyaretlerine ve mezara gelenlerin kendisini rahatlattigini belirten Demir, "Unutmadiklari, destek verdikleri için memnun oluyorum. Lanet olsun terör örgütüne. Insallah askerlerimiz onlarin hakkindan gelecek, Allah güç kuvvet versin devletime de askerimize de." ifadelerini kullandi.

Sehit Nurcan Karakaya'nin enistesi Sener Ergüven de acilarinin halen ilk gün kadar taze oldugunu vurguladi.

Saldirinin hainlerin gerçek yüzünü gösterdigine isaret eden Ergüven, "Unutulacak bir aci degil. Allah rahmet eylesin, devletimize zeval vermesin, birligimizi, beraberligimizi bozmasin. Rabb'im onlara da firsat vermesin." dedi.

Kaynak: AA