Tekirdag'da Dünya Insan Ticaretiyle Mücadele Günü Kapsaminda Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Tekirdag Il Göç Idaresi Müdürlügünce kentteki basin mensuplarina yönelik göç, göçmen, insan ticareti ve uyum konusunda bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Tekirdag Il Göç Idaresi Müdür Ömer Gümüs, müdürlükte yapilan toplantida, insan ticareti suçunun en yalin hali ile bir kisinin ticari bir meta gibi alinip satilmasini veya kisi üzerinden gelir elde edilmesini ifade ettigini söyledi.

Gümüs, Birlesmis Milletler verilerine göre insan ticaretinin, silah kaçakçiligi ve uyusturucu ticaretinden sonra yasa disi ve en fazla gelir getiren üçüncü suç oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Organize suç örgütleri her yil insan ticareti suçundan 150 milyar dolar gelir elde etmektedir. Dünya genelinde 40 milyondan fazla insan ticareti magduru oldugu tahmin edilmektedir. Magdurlarin yüzde 71'i kadinlardan, yüzde 25'i ise çocuklardan olusmaktadir. Insan ticareti kisinin üzerinden gelir elde etmek amaciyla tehdit, baski, cebir, siddet, nüfuzu kötüye kullanmak, kandirmak, kisiler üzerinde denetim olanaklarindan veya çaresizlikten yararlanarak ülkeye sokulmasi, çikartilmasi, sevk edilmesi, barindirilmasi eylemlerinden olusmaktadir."

Tekirdag'da 28 bin yabanci uyruklu kisinin bulundugunu aktaran gümüs, ildeki göçmenlere yönelik yapilan faaliyet ve çalismalarla ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA