Sokak Hayvanlarinin Yasam Sartlarinin Iyilestirilmesi Için Protokol Imzalandi

Türkiye Belediyeler Birligi ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin: 'Bu projeleri sürdürülebilir hale getirmemiz lazim. Belediyeler Birligi olarak mali destek verecegiz, veteriner hekimlerimizin uzmanlasmasi dogrultusunda egitimler verecegiz'

Türkiye Belediyeler Birligi (TBB), Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Türk Veteriner Hekimleri Birligi (TVHB) ve Hayvan Haklari Federasyonu (HAYTAP) arasinda sokak hayvanlarinin yasam kalitesinin artirilmasi için is birligi müzakeresi imzalandi.

TBB'den yapilan açiklamaya göre, TBB ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi adina Baskan Fatma Sahin, TVHB adina Merkez Konseyi Baskani Ali Eroglu ve HAYTAP adina ise Burak Baskin tarafindan, Keçiören Belediyesi Estergon Türk Kültür Merkezi’nde imzalanan protokolle sokak hayvanlarinin bulundugu ortamdan alinip kisirlastirilmasi, asilanmasi, saglik tedavilerinin yapilip sahiplendirilmesi amaçlaniyor.

Imza töreninin açilis konusmasini yapan TBB Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici, taraflarin vazgeçmedigi takdirde is birligi protokolünün her yil kendiliginden yenilenecegini ve imzalanan anlasmanin sokak hayvanlarinin yasam sartlarinin iyilestirilmesine vesile olmasini diledigini bildirdi.

HAYTAP Delegesi Burak Baskin ise bu konuda duyarliligin artmasi için yapilan is birligi anlasmasinin önemli oldugunu aktararak herkesin nezdinde emegi geçenlere tesekkürlerini sundu.

TVHB Merkez Konseyi Baskani Ali Eroglu da, “Ülkemiz için, yerel yönetimler için, hayvan sahipleri için önemli olan bir protokolde yer almaktan mutluluk duydugumuzu belirtmek istiyorum. Bu gayretlerinden dolayi TBB ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskanimiz Fatma Sahin’e sükranlarimi sunuyorum. Üzerimize düsen neyse onu da en iyi sekilde yapmanin gayreti içinde olacagiz. Bu protokolün hayirlara vesile olmasini diliyorum. Sayin baskanimiza tesekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandi.

TBB ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise henüz isin basinda koruyucu önleyici tedbirler alarak belediye baskanlarimizla belediyeciligin alt yapisini güçlendirerek çalismalar yapmak durumunda olduklarini kaydederek, “Belediyelerimizi insan kaynagi ve mali güç olarak güçlendirmemiz lazim. Verilen yükümlülükler var. Eger yapilmazsa Türk Ceza Kanunu’na göre cezalari var. Belediyeler Birligi olarak fikir projeleri yapiyoruz bugünkü gibi. Keçiören Belediyesi ev sahipligi yapti. Saygideger hanimefendi katildi, Tarim ve Orman Bakanimiz katildi. Bu projeleri sürdürülebilir hale getirmemiz lazim. Belediyeler Birligi olarak mali destek verecegiz, veteriner hekimlerimizin uzmanlasmasi dogrultusunda egitimler verecegiz.” degerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak hayvanlara yönelik çalismalara da deginen Sahin, birlikte basararak “Hayvan Dostu Sehirler”in nasil oldugunu birlikte göstereceklerini belirtti.

Protokol ile sahipsiz sokak hayvanlarinin bulundugu ortamdan alinip kisirlastirilmasi, asilanmasi, saglik tedavilerinin yapilip çiplerinin takilarak kayit altina alinmasi, bu islemlerden sonra alindigi ortama tekrar birakilmasi ve sahiplendirilmesi, sokak hayvanlarinin daha iyi ortamda ve sartlarda yasamalarinin saglanmasi ile bunlara iliskin egitim ve is birligi hususlarinda kurumlar arasi çalismalar yapilacak.
Kaynak: AA