Sehit Oglunun Mezarina 24 Yildir Toz Kondurmuyor

Eskisehir’de bulunan sehit oglunun mezarini 24 yildir her hafta ziyaret ederek temizleyen anne adeta toz kondurmuyor.

Sehit Oglunun Mezarina 24 Yildir Toz Kondurmuyor


Van’in Gevas Ilçesi’nde 1997 yilinda operasyona giderken askerleri tasiyan Sikorsky helikopterin yüksek gerilim hattina takilarak düsmesi sonucunda sehit olan Jandarma Teknisyen Astsubay Kidemli Çavus Cem Akdogan’in Eskisehir Hava Sehitligi’nde bulunan mezarina her hafta düzenli gelen anne Solmaz Akdogan ogluyla bulusuyor. Oglunun mezarini seven anne düzenli olarak ise temizlemeye devam ediyor. Ilerleyen yasina ragmen zorlanarakta olsa sehitlige gelen anne ogluna toz kondurmuyor. Sehitlikte bulunan yetkililerin düzenli temizlik yapmasina aldiris etmeyen anne aliskanlik getirdigi temizlikten vazgeçmiyor.

“Beni bu haberler çok üzüyor”

Her hafta oglunun mezarini ziyaret eden Akdogan, sehit haberlerinin gelmesinden üzüntü duydugunu ifade etti.

Akdogan, ”Aradan yillar geçmesine ragmen hala sehit haberlerini duyuyoruz. Beni bu haberler çok üzüyor. Bundan sonra umarim sehit haberleri gelmez” dedi.

“Bazen yasliliktan dolayi gelemiyorum”

Yasliliktan dolayi sehit oglunun mezarini eskisi gibi ziyarete gelemedigini belirten Akdogan, "Haftada 2 defa olmak üzere ayda 8 kez sehit oglumun mezarini temizliyorum. Bazen yasliliktan dolayi gelemiyorum. Rahatsiz oldugum için buraya gelememek beni üzüyor. Buraya her geldigimde dua okuyorum. Kabrini temizleyip sonra huzur içinde evime gidiyorum” diye konustu.

“Temizlik ve bakim önemli”

Mezarliklarin bakiminin ve temizliginin önemli olduguna dikkati çeken Akdogan, "Temizlik ve bakim önemlidir. Burada yatan evlatlar bizim için temiz bir hayat yasayalim diye canlarini verdiler. Bundan sonra vazife bizimdir. Bizde elimizden geldikçe buralari temizleyecegiz. Burasi çok temiz sürekli görevliler tarafindan gereken bakim ve temizlik yapiliyor. Bundan dolayi memnunuz” diye konustu.

Kaynak: İHA