Radikal Egitim Kurumlari'ndan LGS'de Dereceye Giren Ögrencilere Burs

Radikal Egitim Kurumlari, Liselere Geçis Sistemi’nde (LGS) dereceye giren 121 ögrencisine burs destegi veriyor. Radikal Okullari Genel Müdürü Melih Topaloglu, egitimden kazandiklarini egitime harcadiklarini belirterek, "LGS’de toplamda 121 ögrencimiz ile Izmir’in en basarili kurumu olduk. Yüzde 98 yerlestirme oraniyla 56 ögrenciyi fen lisesine, 192 ögrenciyi ise nitelikli okullara yerlestirmenin hakli gururunu yasiyoruz" dedi.

Radikal Egitim Kurumlari'ndan LGS'de Dereceye Giren Ögrencilere Burs
20 yillik tecrübesiyle Türkiye’nin öncü egitim kurumlari arasinda bulunan Radikal Egitim Kurumlari’nda egitim gören 121 ögrenci, Liselere Geçis Sistemi’nde (LGS) dereceye girme basarisi gösterdi. Ögrencilerden 21’i yüzde 1’lik, 53’ü yüzde 3’lük, 47’si ise yüzde 5’lik dilime girdi. Ilk kez geçtigimiz yil dereceye giren 79 ögrenciye burs destegi veren Radikal Egitim Kurumlari, bu uygulamayi bu sene de sürdürüyor. Uygulama kapsaminda Bornova Kampüsü’nde 121 ögrenci için program düzenlendi.

Programda ögrencilere madalyalar verilirken, okul müdürlerine de plaket takdimi yapildi.

Yüzde 98 yerlestirme orani

Programda konusan Radikal Okullari Genel Müdürü Melih Topaloglu, 2002 yilindan bu yana egitimden kazandiklarini egitime harcadiklarini belirterek, "Izmir’de 12, Türkiye genelinde 18 subemiz ile hizmet vermekteyiz. Bugün çocuklarinizin basarisi ile gururlanmak ve onlarin sevinçlerine ortak olmak için bir aradayiz. LGS’de toplamda 121 ögrencimiz ile Izmir’in en basarili kurumu olduk. Yüzde 98 yerlestirme oraniyla 56 ögrenciyi fen lisesine, 192 ögrenciyi ise nitelikli okullara yerlestirmenin hakli gururunu yasiyoruz" dedi.



"Türkiye’nin en iyi egitim kurumu olduk"

Melih Topaloglu, lise egitiminin, egitim sürecinin en kritik dönemi oldugunu vurgulayarak, "Çocuklarimizin yeteneklerine uygun mesleklere yönlendirmek ve hayallerindeki seçkin üniversitelerin seçkin bölümlerini kazanmalarini saglayan egitim ’Lise’ egitimidir. Radikal Egitim Kurumlari olarak 2021 YKS’de (Yüksekögretim Kurumlari Sinavi) okullarimizdan, Türkiye 9.’lugu, Türkiye 11.’ligi, Türkiye 17.’ligi, Türkiye 35.’ligi, Türkiye 45.’ligi, Türkiye 61.’ligi Türkiye 83.’lügü, Türkiye 88.’ligi ve Türkiye 93.’lügü basarilarini elde ettik. Ilk 100 sirada 9 ögrenci ve 47 derece, ilk bin sirada 24 ögrenci ve 52 derece, ilk 2 bin sirada 32 ögrenci ve 87 derece, ilk 5 bin sirada 59 ögrenci ve 113 derece ile Türkiye’nin en iyi egitim kurumu olduk. Lise tercihlerinizde Radikal Anadolu Liselerimizin Buca ve Bornova Kampüslerinin müdürleriyle sizleri görüsmeye bekliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA