Nöbetçi Noter Uygulamasi Yeniden Basladi

Adalet Bakanligi, korona virüs salgini tedbirleri nedeniyle bir süre ara verilen nöbetçi noterlik uygulamasinin bugün tekrar basladigini duyurdu.

Pandemi nedeniyle 2020 yilinin Mart ayinda ara verilen uygulamada bugüne kadar 810 bin 448 islem yapildi. Nöbetçi Noterlik uygulamasi Adalet Bakani Abdulhamit Gül tarafindan Yargi Reformu Strateji Belgesi kapsaminda noterlik hizmetlerinin daha etkin, verimli ve hizli yürütülmesi amaciyla 6 Nisan 2019 tarihinde baslatilmisti. Uygulamaya ticari isletmeler ve hafta içi is yogunluklari nedeniyle noterlik islemlerini yaptiramayan vatandaslar yogun ilgi göstermisti. Saglik Bakanligi Bilim Kurulu’nun tavsiyesi dogrultusunda ise 17 Mart 2020’de uygulamaya ara verilmisti.

‘Türkiye genelinde 119 noter bu hafta sonu vatandaslara hizmet verecek’

Vatandaslardan gelen yogun talep ve normallesme süreciyle birlikte 30 Haziran’da Resmi Gazete’de yayinlanan genelge dogrultusunda nöbetçi noterlik faaliyetlerinin tekrar baslatilmasina karar verildi.

Bugün saat 10.00 itibariyle tekrar baslayan uygulama kapsaminda bu hafta sonu 119 noter vatandaslara hizmet verecek. Nöbetçi noterler 10.00-16.00 saatleri arasinda salgin ile ilgili gerekli önlemleri alarak hizmet verecek. Nöbetçi noter sayisi yogun talebin oldugu il ve ilçelerde ilerleyen haftalarda arttirilacak.
Kaynak: İHA