Minibüs Ve Taksi Dolmusu Esnafindan Cumhurbaskani Erdogan'a 'Taksiye Dönüsüm' Tesekkürü

Istanbul'da 750 minibüs ve 250 taksi dolmusun, taksiye dönüstürülmesi nedeniyle Atatürk Havalimani'na gelen esnaf temsilcileri Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'la görüserek tesekkür etti.

Orman yanginlarindan etkilenen bölgede incelemelerde bulunmak için Antalya'ya gitmek üzere Atatürk Havalimani'na gelen Erdogan'i Devlet Konukevi girisinde esnaf temsilcileri karsiladi.

Aracindan inerek vatandaslarla bir süre sohbet eden Erdogan'a esnaf temsilcileri tarafindan çiçek verildi.

Görüsmeye iliskin gazetecilere konusan Istanbul Minibüsçüler Odasi Baskani Kazim Bilge, "Biz Cumhurbaskanimiza tesekkür ettik. Minibüslerimizin taksiye dönüsümünden ötürü, emeklerinden dolayi tesekkür ettik. Esnafimizin yaninda oldugunu ifade ettik. Kendileri de 'Hayirli olsun.' dediler. " ifadelerini kullandi.

Gebze-Harem Minibüsçüleri Yardimlasma Dernegi Baskani Ramis Yilmaz ise "Minibüslerin taksiye dönüsümü için tesekkür ettik. Onlar da her zaman yanimizda olduklarini ifade etti. Kendilerini ugurladik. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz." dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Ulasim Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantisinda, 750 minibüs ve 250 taksi dolmusun taksiye dönüstürülmesi teklifi geçtigimiz persembe günü oy birligiyle kabul edilmisti.

Karara göre 6 bin 350 minibüs arasindan kura yöntemiyle belirlenecek esnafa taksi plakasi verilecek.

Kaynak: AA