Mardin'de Ormanlik Alanlara Girisler Yasaklandi

Mardin Valiligi, orman yanginlariyla mücadele kapsaminda vatandaslarin ormanlik alanlara girislerinin ikinci bir emre kadar yasaklandigini duyurdu.

Orman yanginlari ile mücadele komisyonunu Vali Yardimcisi Emre Öztürk baskanliginda toplanarak Mardin’de olusan meteoroloji sartlari dikkate alinarak ormana giris çikislari kontrol altina alma ihtiyaciyla ilgili yönetmelik uyarinca orman yanginlariyla mücadele kapsaminda bir dizi önlemler alindigi belirtildi. Valilikten yapilan açiklamada, “Piknik ve mesire yerleri disinda ormana giris çikislar ikinci bir emre kadar yasaklanmistir. Orman Genel Müdürlügü programli çalismalarin aksatilmamasi için ormanlik sahalarda çalisan is sahipleri kontrollü sekilde giris-çikis yapacaktir. Is sahipleri en yakin orman isletme sefligine bilgi verecektir” ifadelerine yer verildi

Alinan kararin il ve ilçelerde belediyelerce, köylerde ise ilçe müftülüklerince halka duyurulacagi aktarilan açiklamada, tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkinda 6831 Sayili Orman Kanunu, 2872 Sayili Çevre Kanunu, 5271 Sayili Türk Ceza Kanunu, 5326 Sayili Kabahatler Kanunu geregi islem yapilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA