Kültür Festivalinde, Coskulu Bulusma

Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasin Korunmasi kapsaminda Altinova Belediyesi tarafindan düzenlenen 14. Kültür Festivali, basladi.

Kültür Festivalinde, Coskulu Bulusma
Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral ve Altinova Belediye Meclis üyelerinin ev sahipliginde yapilan 14. Kültür Festivali’nin ilk günü yogun katilimla renkli görüntülere sahne oldu.

Il ve ilçe protokolü, festivalde tüm kültür çadirlarini gezerek yörelerin birbirinden essiz lezzetlerini tadip, kültürel degerler hakkinda bilgi aldilar. Kültür çadirlarinin gezilmesinin ardindan festivale katilan yörelerin geleneksel halk oyunlari sergilendi. 14. kültür Festivali açilisinda konusan Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Hersek Sahili’nin Fikri Isik’in büyük katkilari ile vatandaslarin kullanima açildigini ifade ederek, “Sag olsun Sayin Bakanimiz her zaman bizim yanimizda olarak bizlere destek verdi, vermeye devam ediyor. Kendisine ilçe halkimiz adina tesekkür ediyorum” dedi.

Salgin nedeniyle geçen yil festivalin yapilamadigini ifade eden Baskan Oral, “Türkiye’nin ve Yalova’nin Altin sehri Altinova’miz somut ve somut olmayan kültürel mirasin korunmasi amaciyla, bizi biz yapan ülkemizin kültür mozaigini 14. Kez bir araya getiriyor. Katki saglayan herkese çok tesekkür ediyorum. Buradan çok güzel görünüyorsunuz. Adeta bin bir çiçegi barindiran harika bir Türkiye bahçesi gibisiniz. Sizlere baktigim zaman sevgi ve saygi ile kenetlenmis büyük ve güzel bir aile görüyorum. Çesitli Illerimizdeki yangin ve sel afetleri için geçmis olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralilarimiza Acil sifalar, Sehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Bu aksam buradan Agaç dikim kampanyasina destek istiyorum. Bu yil 14.sünü gerçeklestirdigimiz Kültür Festivali, kardeslik, dayanisma, saygi ve sevgi içerisinde yasayan Altinova’mizin, en güzel, en özel tablosudur. Altinova ve çevresi adeta bir yasam mozaigidir. Bu mozaik bir arada yasamaktan mutludur ve kültürlerini paylasmaktan büyük heyecan duymaktadir. Bu festival birlik ve beraberligimizin en güzel göstergesidir. Evet, Türkiye’m güzel bir çiçek bahçesi ise Altinova’m onun en güzel demetidir. Altinova’miz tüm özellikleri ve degerleri ile özellikle de sosyal uyumu ile Türkiye’ye örnek bir sehir. Bundan çok gurur duyuyorum" seklinde konustu.



Altinova Kültür Festivalinde konusan AK Parti Kocaeli Milletvekili eski Basbakan yardimcisi Fikri Isik, ülkenin çesitli bölgelerinde devam eden orman yanginlarina deginerek, “Bu konuda sabotaj varsa bunun hesabi sorulur. Yalova ve Altinova güzel bir uyum sagladi. Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral olunca çok güzel oldu. Tersane yapiminda biz sart kostuk. Denize, çevreye, suya, topraga dokunulmayacak, zarar verilmeyecek dedik. Bugün Altinova Tersanelerinde 35 bin civarinda insan çalisiyor, ailelerine rizik götürüyor. Saygin is adamlarinin bütün sorunlarini çözmeye çalistik. Istanbul, Yalova, Izmit’ten buraya gelen var. Dogaya hassasiyet gösterdigini gördük. Altinova’da gönül rahatligiyla denize girilebilir. Bosna Hersek, Yunanistan, Romanya, Misir, Avazya, Kirimdan, Ceceniz’den, Rusya derinlikten gelenler var. Bizi büyük yapan duygu bu. Asla ayrimcilik yapmayiz, pirim vermeyiz. Hata yapan, bireysel olarak öder” diye konustu.

Kaynak: İHA