KPSS A Grubu Ve Ögretmenlik Sinavi Yarin Yapilacak

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanliginca, 2021- Kamu Personel Seçme Sinavi (KPSS) A Grubu ve Ögretmenlik (genel yetenek-genel kültür ve egitim bilimleri) Sinavi 101 sinav merkezinde yarin gerçeklestirilecek.

Saat 10.15'te baslayacak Genel Yetenek-Genel Kültür Sinavinda adaylara, çoktan seçmeli 120 soru yöneltilecek ve sorulari cevaplamalari için 130 dakika süre verilecek.

Saat 14.45'te baslayacak Egitim Bilimleri Sinavinda ise çoktan seçmeli 80 soru yöneltilecek ve sorulari cevaplamalari için 100 dakika verilecek.

Adaylar, sinavin sabah oturumunda 10.00, ögleden sonraki oturumunda saat 14.30'dan sonra sinav binalarina alinmayacak.

- Sinavda Kovid-19 önlemleri alinacak

ÖSYM, Kovid-19 salginina karsi 2021-KPSS A Grubu ve Ögretmenlik Sinavi öncesinde tedbir aldi. Bu kapsamda, sinav binalarinin detayli temizligi yapilacak. Ayrica buralar dezenfekte edilecek.

Adaylara sinav binasi girislerinde görevliler tarafindan maske ve dezenfektan dagitilacak.

Isteyen adaylar, dezenfektanlarini yanlarinda getirebilecek. Sinav görevlilerine de maske ve dezenfektanla lateks eldiven verilecek. Adaylar ve görevliler, kendi maske ve/veya siperlikleri ile de sinava gelebilecek.

Kovid-19 durumu olan adaylar, sinav merkezlerinde hazirlanan ayri salonlarda sinava alinacak. Sinav görevlileri ve adaylarin Kovid-19 durumlari, HES kodlari araciligiyla takip edilecek.

Okul bahçelerindeki yigilmayi önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sinav görevlileri disinda hiç kimse okul bahçelerine alinmayacak. Adaylar, sinav binalarina giriste ve sinav bitiminde binadan çikista, sosyal mesafenin korunmasi için sinav görevlileri tarafindan yönlendirilecek.

Ayrica, sinav günü nüfus cüzdanini kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açik tutulacak nüfus müdürlükleri de ÖSYM'nin internet sitesinden duyuruldu.

Kaynak: AA