Köpeklerin Tavuklarina Saldirdigini Sanip Kalkinca Yangini Fark Etti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde müstakil bir evde çikan yangini, tavuklarini köpeklerden korumak için uyanan yasli bir kadin fark etti. Ilk müdahalesi yasli kadin tarafindan yapilan yangin, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Köpeklerin Tavuklarina Saldirdigini Sanip Kalkinca Yangini Fark Etti
Yangin, Kocaeli’nin Gebze ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Selim Pasa Caddesi üzerinde bulunan müstakil bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bos oldugu ögrenilen müstakil evde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangin çikti. Alevler kisa sürede büyüyerek çatiya da ulasti. Müstakil evden yükselen dumanlari gören mahalle sakinlerinin ihbari üzerine adrese çok sayida itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri adrese ulasana kadar yangina hortumla müdahale eden vatandaslar, yanginin diger evlere de sirayet etmesinin önüne geçti. Kisa sürede adrese ulasan itfaiye ekipleri, yangini söndürebilmek için çalisma baslatti. Ekiplerin yogun çalismalarinin ardindan yangin, kontrol altina alinarak söndürüldü. Ekipler daha sonra müstakil evin içinde ve çatisinda uzun süre sogutma çalismasi gerçeklestirdi. Yanginda müstakil ev neredeyse kullanilamaz hale gelirken, alevlerin siçradigi baska bir eve ait bazi agaçlar da zarar gördü.

“Biz burada korku içinde yasiyoruz”

Mahalledeki köpeklerin tavuklarina dadandigini söyleyen Arzu Türkoglu, “Kümesimi 2 kere parçaladi, tavuklarimi yedi. 2-3 tane tavugum kaldi. Aksam da kalan tavuklarima saldirdilar. Sabah bir patirti geldi. Köpeklerin öbür tavuklarima saldirdigini düsündüm. Köpegin korkusuyla uyandim, bir baktim duman çikiyor. Hemen kostum çocugumu uyandirdim. Itfaiyeyi aramasini söyledim. Hemen hortumu tuttum. Kostum hemen çocugumu kaldirdim, o itfaiyeyi aradi ben de kostum hortum tuttum. Yan komsulara bagirdim. ‘Kalkin, burada yangin çikmis, her tarafi sardi’ dedim. Ben hemen hortum tuttum ama hortumum fayda etmedi, azicik su akiyor. Burada her gece serseriler yatiyor. Içki içip burada yatiyorlar. Bütün komsular biliyor sadece ben bilmiyorum. Her gün oradalar. Biz burada korku içinde yasiyoruz” dedi.

Polis ekipleri yanginla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA