Konya'da 7 Kisinin Öldürüldügü Aile Katliamiyla Ilgili 10 Kisi Gözaltinda

Konya’da dün aksam saatlerinde düzenlenen silahli saldirida ayni aileden 7 kisinin katledildigi olayla ilgili 10 kisinin gözaltina alindigi, olayi gerçeklestiren ve firar eden bir kisinin de yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi bildirildi.

Konya'da 7 Kisinin Öldürüldügü Aile Katliamiyla Ilgili 10 Kisi Gözaltinda
Konya Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada, 7 kisinin hayatini kaybettigi olayla ilgili baslatilan sorusturmada olayin tüm yönleri ile aydinlatilmasi için çalismalarin devam ettigi belirtilerek, “Konya ili Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde 7 vatandasimizin hayatini kaybettigi olay ile ilgili Cumhuriyet Bassavciligimizca baslatilan sorusturmada olayin tüm yönleri ile aydinlatilmasi için Cumhuriyet Bassavcisi koordinesinde Cumhuriyet Bassavci Vekili ve 3 Cumhuriyet Savcisi görevlendirilmistir. Cumhuriyet Bassavciligimizca olay yeri inceleme islemleri yapilmis, maktullerin otopsi islemleri yapilarak ailelerine teslim edilmis olup, sorusturma kapsaminda delil toplama islemleri devam etmektedir. Ilk bulgulara göre olayin komsu iki aile arasindaki önceye dayali husumete dayandigi degerlendirilmektedir. Söz konusu husumetin ilk olarak 2010 yilinda yargiya intikal ettigi saptanmistir. Aile bireyleri arasinda çikan kavga nedeniyle 12.05.2021 tarihinde baslatilan ve 16 müsteki ve süphelinin bulundugu sorusturma kapsaminda 6 kisi hakkinda tutuklama karari verilmistir. O olay nedeniyle 2 kisinin tutukluk hali devam etmektedir. 22.05.2021 tarihinde de iki aile arasinda yine kavga çikmistir. Olayla ilgili baslatilan sorusturmada 20 müsteki ve süpheli yer almakta olup adli tahkikat devam etmektedir. Dün meydana gelen hadisenin faili oldugu kamera görüntüleri ile degerlendirilen süphelinin iki aile arasinda 12.05.2021 ve 22.05.2021 tarihlerindeki daha önce yasanan ve sorusturma konusu olan olaylarda magdur ya da süpheli olarak taraf olmadigi anlasilmistir. Ayni aileden 7 kisinin hayatini kaybettigi olayla ilgili olarak aralarinda olayi gerçeklestiren ve halen yakalama çalismalari devam eden süpheli disinda 10 kisi gözaltina alinmis olup adli islemler devam etmektedir. Olayin iki komsu aile arasinda 11 yildir devam eden anlasmazlik ve husumetten kaynaklandigi tespit edilmistir. Eylemin irkçi nefret saikiyle islendigine dair iddialar gerçegi yansitmamaktadir. Bu vahim olay tüm yönleriyle degerlendirilmekte olup, sorusturma titizlikle yürütülmektedir. Öte yandan, provokatif paylasimlarda bulunarak olayi kasten çarpitan kisiler hakkinda sorusturma baslatilmistir” denildi.

Olayin Geçmisi

Olay, saat 18.50 siralarinda merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özsahin Sokak’ta yasandi. Edinilen bilgiye göre, kimligi belirsiz kisi ya da kisiler Dedeogullari ailesinin yasadigi müstakil eve geldi. Evdeki silahli saldirida Yasar, Baris, Serpil, Serap, Ipek, Metin ve Sibel Dedeogullari hayatini kaybetti. Polis ekipleri çevrede genis güvenlik tedbirleri aldi. Olay yeri inceleme ekipleri ise evde genis çapli inceleme yapti.
Kaynak: İHA